vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Amsterdam dure stad voor stedentrip

Reizigers naar peru opgepast: toename gele koorts gevallen

Amsterdam dure stad voor stedentrip

Uit onderzoek ‘welke Europese steden het meest waar voor je geld bieden’ blijkt dat Istanbul de voordeligste stad voor een citytrip is. Amsterdam is relatief duur, zo schrijft Skyscanner.

Men onderzocht in elke stad de kosten van drie overnachtingen in een tweepersoonskamer in een centraal gelegen driesterren hotel, twee kaartjes voor de hop-on hop-off bus tour en twee entreetickets voor de populairste attracties.

Istanbul goedkoop

Hieruit bleek dat Istanbul dé stad is waar de toerist het meest waar voor zijn of haar geld krijgt. In deze stad zijn de kosten voor een hotel, een dagje met de sightseeing bus en een bezoekje aan de Galata toren en het Hagia Sophia Museum maar € 198,- per koppel. Op de tweede plek staat Praag waar voor € 277,- hotel, bus en een bezoek aan het Estates theater en het kasteel van Praag zijn inbegrepen. De stad Madrid maakt de top drie compleet want al voor een bedrag van € 325,- zijn hotel, bus en een bezoekje aan het Prado museum en het Koninklijke Paleis voor twee personen inbegrepen.

Hotel in Amsterdam prijzig

Op de tiende plaats staat Amsterdam. Vooral de hotelovernachtingen jagen de bezoeker op kosten want hiervoor moet maar liefst € 326,- worden neergeteld. Voor een totaalbedrag van € 408,- zit de hop-on hop-off tour erbij, een vaartocht door de grachten en een bezoek aan het Anne Frank huis. Nog duurder dan Amsterdam zijn Barcelona, Parijs, Londen en Rome.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739