vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Amsterdam populair bij toeristen: meer hotelboekingen

rondvaart-amsterdam

Amsterdam populair bij toeristen: meer hotelboekingen

In de eerste helft van 2013 heeft Amsterdam beduidend meer hotelovernachtingen geteld dan in dezelfde periode van het vorige jaar.

Er waren 16,8% meer Nederlandse hotelovernachtingen en 5,6% meer overnachtingen door buitenlanders in de Amsterdamse hotels. In totaal hebben de hotels 7,5% meer overnachtingen geteld dan in dezelfde periode in 2012. Amsterdam vormt hiermee samen met Hamburg en Berlijn de top drie van de Europese stijgers als het gaat om hotelovernachtingen.

Met een hotelkamerbezettingsgraad van 77,5%* staat Amsterdam na Londen in Europa op de tweede plaats. De bezoekers die bij vrienden, familie of via Airbnb overnachten zijn niet inbegrepen in deze cijfers net als de cruiseschip passagiers.

Door het feestelijke jaar Amsterdam 2013 heeft de stad een enorme aantrekkingskracht waarbij vooral de opening van het Rijksmuseum een belangrijke rol speelt in de stijging van bezoekersaantallen.

Naast het feit dat er beduidend meer Nederlandse overnachtingen in Amsterdam plaatsvinden, stijgt het aantal overnachtingen van Belgen (+16,8%), Duitsers (+16,7%), Britten (+12,9%) en Fransen (+10,5%). De Verenigde Staten laat een lichte daling zien (- 5,5%).

Deze week start een grote Amsterdam campagne in New York waardoor deze cijfers in de toekomst misschien weer zullen stijgen. Een fikse daling van 21,7% is merkbaar bij het bezoekersaantal uit Spanje, welke voornamelijk is toe te schrijven aan hun ernstige economische crisis.

Bezoekers uit de BRIC landen (Brazilië, Rusland, India en China), spelen een steeds grotere rol in de toerismecijfers van Amsterdam. In de eerste helft van 2013 groeiden vooral de hotelovernachtingen uit Rusland (+25%) en China (+26%) significant.

In totaal telt Amsterdam de eerste helft van dit jaar 5.375.000 hotelovernachtingen waarvan 1.024.000 door Nederlanders.

*Bovenstaande cijfers zijn gebaseerd op voorlopige cijfers van CBS.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739