vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Amsterdam in Top 20 van wereldwijde bestemmingen

Vlak voor de Olympische Spelen blijkt Londen in de jaarlijkse Global Destination Cities Index van MasterCard Worldwide opnieuw ’s werelds populairste bestemming voor internationale reizigers te zijn, met een record van 16,9 miljoen bezoekers op basis het luchtverkeer.

Amsterdam eindigt in de Top 20 op de 17e plaats met 6,9 miljoen internationale bezoekers, tussen steden als Milaan, Barcelona en Beijing.

Amsterdam

Het aantal internationale bezoekers aan Amsterdam groeide in twee jaar tijd van 6,3 miljoen naar 6,9 miljoen en zo verzekert onze hoofdstad zich voor de tweede keer van een plek in de top 20. De toeristen en zakelijke reizigers geven in Amsterdam echter niet genoeg geld uit om Amsterdam ook een plek te geven in de Top 20 van steden die profiteren van de hoogste uitgaven. Verwacht wordt dat er in 2012 door bezoekers in Amsterdam in totaal €7,356 miljard wordt uitgegeven, ten opzichte van €7,265 miljard in 2011.

Carolien Gehrels, wethouder Economische Zaken van Amsterdam, zei het volgende over de nummer 17-positie van haar stad: ‘Amsterdam is trots bij de beste bestemmingen ter wereld te horen. In 2013 vieren we dat de Amsterdamse grachten 400 jaar bestaan, gaan de wereldberoemde musea van de stad weer open in spectaculair vernieuwde gebouwen en vallen tal van jubilea samen, zoals het 125-jarig bestaan van het Koninklijk Concertgebouw en 175 jaar Artis. De stad werkt hard aan steeds meer goede hotels zodat Amsterdam kan doorstijgen in de Top 20.’

Londen nummer 1

De nummer 1 in de Top 20, Londen, zal voor het tweede jaar op rij ook het hoogste bedrag aan bestedingen door internationale bezoekers aantrekken en daarbij New York, Bangkok, Parijs, Amsterdam en Singapore achter zich laten. Als mondiaal ontmoetingscentrum heeft Londen ook goede papieren om in de niet al te verre toekomst de “cashloze hoofdstad” te worden. MasterCard verwacht dat het aantal elektronische transacties in het Verenigd Koninkrijk het aantal contante betalingen in 2025 voorbij zou kunnen streven.

Volgens de Index zal voor de Top 20 steden het totale aantal internationale bezoekers, ondanks een moeilijk economisch klimaat, naar verwachting met 5,7% groeien. De bestedingen door deze groep zullen toenemen met 10,6%, ten opzichte van 2011. Verwacht wordt ook dat Rio de Janeiro (toename van 28,6%), Tokio (toename van 21,5%), Abu Dhabi (toename van 17,9%), Tunis (toename van 17,7%), Istanbul (toename van 14,7%) en Toronto (toename van 7,6%) de grootste groei van internationale bezoekers zullen beleven, terwijl de regio Azië/Pacific (toename van 9,5%) van alle mondiale regio’s voor 2012 de grootste groei zal laten zien.

Internationale reizigers

Dr Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor voor MasterCard Worldwide en auteur van het rapport, concludeert: “Ondanks het feit dat de wereldeconomie momenteel door een moeilijke periode gaat, kan op basis van de index van dit jaar de verwachting worden uitgesproken dat er over de hele wereld centra zijn, waar zowel het aantal bezoekers als de bestedingen van deze bezoekers flink zullen stijgen. Nu de opkomende economieën zorgen voor een nieuwe generatie van internationale reizigers, die de topbestemmingen van de wereld aandoen, blijven wereldsteden een belangrijke groeimotor.”

De MasterCard Index of Global Destination Cities kent steden een score toe op basis van het totaal aantal internationale bezoekers en grensoverschrijdende bestedingen door deze bezoekers in de steden die ze bezoeken en biedt tevens een prognose van de groei van het aantal bezoekers en passagiers voor 2012. Deze index en de bijbehorende rapporten zijn niet gebaseerd op MasterCard-volumes of transactiegegevens. Een interactieve kaart vindt u hier.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739