vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering met dekking samengesteld reis vaak nuttig

Annuleringsverzekering met dekking samengesteld reis vaak nuttig

Het is mogelijk om de dekking samengestelde reis mee te verzekeren op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Dit kan nuttig zijn en financiële tegenvallers tijdens of voor je vakantie voorkomen. Bij de doorlopende annuleringsverzekering is deze dekking standaard meeverzekerd.

In dit artikel leggen we aan de hand van een voorbeeld uit waarom de dekking samengestelde reis belangrijk kan zijn.

Wat is een samengestelde reis?

Een zogenaamde ‘samengestelde reis’ is een reis die bestaat uit los van elkaar geboekte onderdelen. Deze reis boek je zelf zonder tussenkomst van een reisbureau. Denk bijvoorbeeld aan een vliegticket, huurauto en een overtocht met de boot tijdens één reis. Pakketreizen vallen hier echter niet onder*. Valt één van de onderdelen uit, dan biedt de dekking Samengestelde reis vergoeding voor de onderdelen van de reis waar je geen gebruik van kunt maken. Allianz Global Assistance biedt de dekking Samengestelde reis standaard in de Doorlopende Annuleringsverzekering. Bij de Kortlopende Annuleringsverzekering is de dekking extra af te sluiten.

Het nut van de dekking ‘samengestelde reis’

Het nut van de dekking samengestelde reis wordt nog eens duidelijk aan de hand van een werkelijke situatie. Een familie had als onderdeel van de vakantie in 2017 een cruise in het Caribisch gebied geboekt. Echter was het vliegveld nabij de cruisehaven gesloten vanwege een orkaan en daardoor kon het stel de opstapplaats niet bereiken. Daardoor misten zij de cruise. Ze dienden daarvoor een claim in bij hun reisverzekeraar, maar deze werd afgewezen.

De reden hiervan is dat de gemiste aansluiting niet was gedekt op de annuleringsverzekering. De betreffende verzekeraar gaf aan dat een gesloten luchthaven door noodweer niet genoemd wordt als verzekerde gebeurtenis in de reis- en annuleringsverzekering. De gedupeerden waren natuurlijk ontstemd, omdat ze deze dekking juist wel verwachtten van een annuleringsverzekering. De familie besloot naar de geschillencommissie KiFid te stappen. Maar deze stelde de verzekeraar in het gelijk. Het is in dit geval belangrijk te weten dat met de dekking ‘samengestelde reis’ dit wel gedekt zou zijn.

* Let op: de definitie van ‘pakketreizen’ is sinds 1 juli 2018 voor reisbureaus veranderd. Een pakketreis is een reis met minimaal twee losse onderdelen, bijvoorbeeld een accommodatie en een vliegticket, waarbij maar één reissom wordt genoemd op de reisbevestiging. Ook als het reisbureau daarvoor verschillende onderdelen bij verschillende organisaties heeft geboekt. Daarnaast duurt de reis minstens 24 uur of bevat deze minimaal één overnachting.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739