vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering: dekking ‘samengestelde reis’

Annuleringsverzekering: dekking ‘samengestelde reis’

De laatste jaren heeft het zelf samenstellen van reizen een duidelijke vlucht genomen. Met de vakanties in aantocht, lichten we de dekking ‘samengestelde reis’ op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance toe.

Wanneer je zelf een reis samenstelt of laat samenstellen, dan biedt een standaard annuleringsverzekering geen volledige dekking. Daarvoor moet je de optie ‘samengestelde reis’ kiezen.

Samengestelde reis

Een samengestelde reis houdt in dat vliegtickets, accommodatie en bijvoorbeeld een huurauto als losse onderdelen van elkaar geboekt worden. Dat wordt meestal door de reiziger zelf gedaan bijvoorbeeld via internet.

Annuleringsverzekering

Een standaard annuleringsverzekering biedt dekking als er iets gebeurt met jou (ernstige ziekte, ongeval of overlijden). Het biedt soms ook dekking als er iets gebeurt met je familie. Daarbij maakt het niet uit of je een vooraf georganiseerde reis boekt bij een reisorganisator of zelf een reis samenstelt, al dan niet met hulp van een reisbureau.

Wat niet gedekt is op een annuleringsverzekering is het uitvallen van een onderdeel van de reis. Als bij een reisorganisator een onderdeel van de reis uitvalt, zijn zij verplicht hier een oplossing voor te vinden. Dit is meestal in de vorm van een alternatief voor het uitgevallen reisonderdeel.

Extra dekking ‘samengestelde reis’

Als je echter zelf een reis samenstelt (bijvoorbeeld bij een reisbureau of via het internet), dan is het risico van het uitvallen van een onderdeel van de reis voor de reiziger zelf. Omdat de reis zelf is samengesteld, is er geen reisorganisator om op terug te vallen.

Om voor jouw reis ook dekking te bieden op het moment dat een onderdeel plotseling uitvalt, bijvoorbeeld door een aswolk, een defect aan het geboekte vervoermiddel of een plotselinge staking, biedt de dekking ‘Samengestelde reis’ op een annuleringsverzekering uitkomst.

Bij onvoorziene uitval van een onderdeel bij een samengestelde reis, biedt de dekking ‘samengestelde reis’ op de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance de reiziger één van de volgende opties:

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten.

Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

  • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
  • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
  • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

 Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis.

Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

De totale vergoeding is nooit meer dan de waarde van de geboekte reis.

Premie dekking ‘samengestelde reis’

De dekking ‘Samengestelde reis’ is af te sluiten op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. De premie voor het meeverzekeren van de dekking ‘samengestelde reis’ op de kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 1% van de reissom. De premie is exclusief assurantiebelasting.

Afsluiten annuleringsverzekering met dekking ‘samengestelde reis’

Je kunt hier zelf gemakkelijk een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance online afsluiten. Eerst bereken je de premie en daarna kan je besluiten of je de annuleringsverzekering wilt afsluiten. Je ontvangt de polis en de voorwaarden direct per e-mail.

Voordelen van een Allianz Global Assistance

  • Uitstekende voorwaarden en ruime dekking.
  • De grootste reisverzekeraar ter wereld met ruim 50 jaar ervaring.
  • Een reis- en annuleringsverzekering voor iedere situatie en ieder individu of groep.
  • Eigen alarmcentrales in 28 landen en 10.000 medewerkers wereldwijd.
  • Snelle en eerlijke schadeafhandeling (online binnen vijf werkdagen).
  • Binnen vijf minuten verzekerd: online je premie berekenen, polis afsluiten en printen.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739