vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering familievakantie met Covid-19 dekking

Annuleringsverzekering familievakantie met Covid-19 dekking

Een annuleringsverzekering voor een familievakantie met Covid-19 dekking sluit je hier eenvoudig af. Dat moet wel binnen 7 dagen na het boeken van de familiereis. Een weekendje weg met opa en oma, een vakantiehuis voor de hele familie? Met deze annuleringsverzekering voorkom je hoge annuleringskosten als de reis niet kan doorgaan door ziekte, ongeval of overlijden bij een van de familieleden.

Een annuleringsverzekering voor familievakanties van Allianz Global Assistance zorgt er voor dat de familieleden tegenover elkaar verzekerd zijn. Dus als er iemand uit de familie niet mee kan mag iedereen de reis annuleren.

Speciaal voor familievakanties hebben wij verschillende groepsannuleringsverzekeringen. Deze annuleringsverzekeringen vergoeden onder andere de annuleringskosten als door ernstige ziekte, ongeval of overlijden van jezelf of een familielid, de reis niet door kan gaan.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpvelener en reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres voor de beste annuleringsverzekering voor een leuke familievakantie!

Ook dekking bij Covid-19!

Als je met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de familieleden voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele familie* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting (Covid-19) oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Op vakantie met opa en opa, vader en moeder, kinderen en kleinkinderen

Familievakanties zijn erg populair. Tijdens de schoolvakanties willen opa en oma gezellig met de familie vakantie vieren. Bijvoorbeeld door een aantal huisjes te boeken op een vakantiepark of een grote groepsaccommodatie waar de hele familie bij elkaar kan zijn. Vooral groepsaccommodaties voor grote families zijn prijzig. En, hoe groter de groep van familieleden, hoe groter de kans op een onverwachte annulering, bijvoorbeeld door ziekte of ongeval. Als je kort voor vertrek de familievakantie moet annuleren, dan zijn de kosten erg hoog. Vaak ben je dan de volledige reissom kwijt. Zeker bij familiereizen is het zo dat als er wat met oma, opa, de kinderen of kleinkinderen gebeurt, de hele groep wil annuleren. Dat kan alleen met een groepsannuleringsverzekering en niet als de familieleden individueel een eigen annuleringsverzekering hebben afgesloten.

Groepsannuleringsverzekeringen voor familievakanties

Als je met je familie op vakantie gaat kan je daarvoor een annuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep familieleden gezamenlijk een annuleringsverzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor familiereizen:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Die kan je hier afslutien.
 • De annuleringsverzekering voor familievakanties bestaande uit maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte).
 • De annuleringsverzekering speciaal voor familiereizen bij meer dan 7 personen. Deze verzekering kent een aangepaste dekking. De familieleden zijn vanaf 4 weken voor vertrek ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de personen op de groepsboeking (vraag een offerte).

Wat is verzekerd op de annuleringsverzekering voor families?

Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij de standaard kortlopende annuleringsverzekering zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde.
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang

Zoals je ziet vallen ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad en 3e graad, onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance:

 • Familieleden 1e graad: Partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
 • Familieleden 2e graad: Kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
 • Familieleden 3e graad: Ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Annuleringsverzekering voor familievakanties afsluiten

Het afsluiten van een groepsannuleringsverzekering voor een familievakantie gaat eenvoudig en snel. Je hebt dezelfde dag de polis nog in huis. Wacht niet te lang wat je moet binnen 7 dagen na het boeken de annuleringsverzekering afsluiten.

 • Stap 1. Neem contact met ons op: 055 540 04 08 of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl
 • Stap 2. Je ontvangt een vrijblijvende premie-opgave.
 • Stap 3. Indien akkoord, sturen wij je per e-mail een aanvraagformulier toe en deze stuur je ingevuld per e-mail retour.
 • Stap 4. Wij maken de polis op, deze ontvang je dezelfde dag via de e-mail.

Allianz Global Assistance is de grootste reisverzekeraar ter wereld. Hét vertrouwde adres om online een annuleringsverzekering voor je familievakantie af te sluiten!

Meest gestelde vragen en antwoorden over een annuleringsverzekering met Covid-19 dekking voor een familievakantie (FAQ)

Lees hieronder veel gestelde vragen en antwoorden over een groepsannuleringsverzekering voor familievakanties. 

Wat is een annuleringsverzekering voor een familievakantie?

Een kortlopende annuleringsverzekering is raadzaam als je met familie op vakantie gaat en je wilt annuleren als een familielid komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Wat kost een annuleringsverzekering voor families?

Dat ligt aan de groepsgrootte en de reissom. Vraag vrijblijvend een offerte aan dan zal je zien dat wij zeer gunstig tarief hanteren.

Is er ook dekking bij Corona?

Ja, dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een coronabesmetting (Covid-19) oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor een familievakantie zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijke van de groepsgrootte:
1. De kortlopende annuleringsverzekering voor families tot 7 personen.
2. De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor een grote families of reisgezelschappen.

Wat dekt de annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
De groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen kent een afwijkende dekking. Raadpleeg altijd de voorwaarden.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor families?

Je verzekert de totale reissom van de familiereis, denk aan de groepsaccommodatie, vakantiehuis, hotelkamers, busvervoer, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor een familievakantie worden afgesloten?

Wij adviseren zo snel mogelijk na het boeken van de reis en in ieder geval binnen 7 dagen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739