vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering familieweekend met Covid-19 dekking

Annuleringsverzekering familieweekend met Covid-19 dekking

Een annuleringsverzekering voor een weekend weg met de familie kan je hier snel en voordelig afsluiten. Wij hebben een uitstekende groepsannuleringsverzekering voor grote en kleine families.

Met de familie zoals opa, oma, vader, moeder, kinderen en kleinkinderen een weekje of een weekendje weg in een groepsaccommodatie. Gezellig met zijn allen vakantie vieren. Om financiële risico’s uit te sluiten sluit je een annuleringsverzekering af die de totale reissom afdekt zoals het huren van de accommodatie. Mocht er dan iemand ernstig ziek worden of komen te overlijden, dan kan je bij een annulering een beroep doen op je verzekering en heb je geen financiële schade.


Let op: Ook dekking bij Corona (Covid-19)! Als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf. 

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.


Annuleringsverzekering familieweekend

Wanneer je individueel een reis boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af. Hiermee verzeker jij jezelf en jouw eventuele reisgenoten tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je ziek bent geworden of iemand in je naaste familie is ernstig ziek.

Wanneer je met je familie een vakantie hebt geboekt kan je ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Stel dat één van je meereizende familieleden een week voor vertrek overlijdt of levensbedreigend ziek wordt, dan kunnen we ons voorstellen dat niemand zin meer heeft om op vakantie te gaan. Met deze speciale annuleringsverzekering kan de reis voor iedereen worden geannuleerd en krijg je de verzekerde annuleringskosten vergoed.

Welke annuleringsverzekeringen voor grote en kleine families zijn er?

Als je met je familie op reis gaat kan je daarvoor een kortlopende groepsannuleringsverzekering met corona dekking (Covid-19) afsluiten. Wij hebben drie mogelijkheden voor groten en kleine families:

 • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een families tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
 • De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte).
 • De kortlopende annuleringsverzekering speciaal voor familiegroepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek zijn de familieleden en niet-familieleden ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers aan de groepsreis (vraag een offerte).

Grootte en samenstelling van de familie bepalen de dekking van de groepsannuleringsverzekering

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of een medeverzekerde reisgenoot (ook bij een corona besmetting).
 • Overlijden, ernstige ziekte of levensbedreigend ongeval van een familielid in de eerste, tweede graad of derde graad.
 • Ziekte of een ongeval van een familielid in de eerste graad. Hierbij moet gelden dat alleen jij het familielid kan verzorgen (zorgplicht).
 • Als een niet-meereizend gezinslid plotseling een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de mensen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • Het geboekte verblijf is door schade niet meer bewoonbaar.
 • Overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jouw hond, kat of paard. Dit moet plaatsvinden binnen zeven dagen voor het begin van de reis.
 • Medisch vastgestelde noodzaak in verband met je zwangerschap.
 • Onvrijwillige werkloosheid na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Als binnen vier weken na annulering een echtscheidingsprocedure of ontbinding van de notariële samenlevingsovereenkomst in gang wordt gezet.
 • Diefstal, verlies of vermissing van de reisdocumenten die nodig zijn voor de reis.

Bovenstaande opsomming is slechts een beknopt overzicht, bekijk voor alle vergoedingen in de voorwaarden.

Familie in de derde graad

De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt ook dekking voor familie in de derde graad, dat zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen. Mocht een familielid in de 3e graad te maken krijgen met een ernstige ziekte, ongeval of overlijden dan kan de verzekerde zijn/haar annuleringsverzekering aanspreken.

Uiteraard valt ziekte, ongeval of overlijden van familie in de 1e, 2e graad ook onder de dekking van de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance.

Voor de duidelijkheid nog even een overzicht van de familie verwantschap:

1e graad familie zijn partner, (schoon)ouders, kinderen en partners van je kinderen.
2e graad familie zijn kleinkinderen, grootouders, broers, zwagers en (schoon)zussen.
3e graad familie zijn ooms, tantes, neven, nichten, overgrootouders en achterkleinkinderen.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering voor families met dekking voor corona besmetting (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de kortlopende annuleringsverzekering voor families met corona dekking.

Wat is een annuleringsverzekering voor groepen?

Een kortlopende groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Hebben jullie een groepsannuleringsverzekering met dekking voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de groepsaccommodatie annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering van de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering ?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de groepsaccommodatie, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over de kortlopende groepsannuleringsverzekering voor een familieweekend of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739