vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering met een groep op reis

Een annuleringsverzekering voor een reis met een groep sluit je hier af. Met de eenmalige annuleringsverzekering voor groepen en groepsreizen van Allianz Global Assistance ben je uitstekend verzekerd voor onverwachte en hoge annuleringskosten. Je bent tevens verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting bij iemand uit de groep.

Annuleringsverzekering met een groep op reis
Annuleringsverzekering met een groep op reis

De groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt je zekerheid wanneer je met een groep op reis gaat, zoals familie, vrienden, collega’s, andere reisgenoten, clubleden, een school of een vereniging. Je kan namelijk de reis of vakantie annuleren als iemand uit de groep door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan.

Met deze annuleringsverzekering kan je de totale reissom van de groepsreis verzekeren, dus bijvoorbeeld inclusief groepsaccommodatie, groepsvervoer, catering, excursies, etc.

Sluit de annuleringsverzekering af binnen 7 dagen na het boeken van de reis.

Annuleringsverzekering voor een groep: dekking bij corona besmetting

Met een Allianz annuleringsverzekering* ben je ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je met een groep een reis gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, of iemand uit de groep corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de groepsannuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

*Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Verschillende annuleringsverzekeringen voor een reis met een groep

Als je met een groep op reis gaat kan je hier een kortlopende groepsannuleringsverzekering met corona dekking afsluiten. In dat geval sluit de groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

  • De standaard annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze zelf afsluiten.
  • De annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte).
  • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte).

Dekkingen annuleringsverzekeringen van Allianz

De meest uitgebreide dekking (kortlopende standaard annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Op de annuleringsverzekering voor groepen ben je verzekerd:

  • Bij overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongevalsletsel, of een medische aandoening van verzekerde, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
  • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overleden is, levensgevaarlijk ziek is, levensgevaarlijke ongevalsletsel heeft opgelopen, of een medische aandoening heeft gekregen, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
  • Wanneer je voor de reis in quarantaine wordt geplaatst op bevel van de overheid bij vermoeden van een besmettelijke ziekte (waaronder een epidemie of een pandemische ziekte zoals COVID-19).
  • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
  • Indien een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
  • In geval van een operatie van jezelf in verband met transplantatie van een donororgaan.
  • Als jouw eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam bent, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat jouw aanwezigheid dringend vereist is.
  • Schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf aldaar onmogelijk is geworden.
  • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de personen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
  • In geval van constatering van een zwangerschap en/of complicaties tijdens de zwangerschap.
  • Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
  • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
  • Als je na werkloosheid een dienstbetrekking hebt aanvaard.
  • Indien je verplicht bent een herexamen af te leggen ten tijde van de reis.
  • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
  • Wanneer je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
  • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk of samenleving (contract).
  • In geval van het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum.
  • Indien het huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
  • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

Let op! De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen kent een beperkte dekking: vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor een groep met corona dekking (Covid-19)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor groepen met corona dekking.

Wat is een kortlopende annuleringsverzekering voor een groepsreis?

Een kortlopende annuleringsverzekering voor een groepreis is raadzaam als je met familie, vrienden, vereniging, club, etc, op reis gaat en je zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Biedt de annuleringsverzekering voor een groep tevens corona dekking?

Jazeker, als je met een groep een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke annuleringsverzekeringen voor groepen zijn er?

Wij hebben 3 verschillende mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen.
2. De annuleringsverzekering voor een groep bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de annuleringsverzekering voor een groep?

De annuleringsverzekering voor een groep biedt onder andere dekking indien de annulering het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.
In de voorwaarden lees je alle dekkingen.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor een groepsreis?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de annuleringsverzekering voor een groep worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de reis of vakantie, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, die hebben wij. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering voor een groep op reis met dekking voor Corona (Covid-19) of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739