vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering groepsaccommodatie van Allianz voor een familie- of vriendenvakantie

Met een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie kan je de accommodatie, de reis of vakantie annuleren, indien je met een groep op reis gaat en iemand van de groep door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan. Dat geldt ook indien iemand uit de groep een corona (Covid-19) besmetting heeft opgelopen en niet mee kan naar de groepsaccommodatie.

Als je met een groep, zoals een vereniging, club, vriendengroep of familie een weekendje weg of op vakantie gaat, kan je met een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie veel financiële ellende besparen. Stel dat iemand ernstig ziek wordt en de overige groepsleden geen zin meer hebben om weg te gaan.

Met de accommodatie annuleringsverzekering kan je de totale reissom van de groepsreis verzekeren, dus bijvoorbeeld inclusief groepsaccommodatie en eventuele andere kosten zoals, groepsvervoer, catering, excursies, etc.

Sluit de annuleringsverzekering altijd af binnen 7 dagen na het boeken van de groepsaccommodatie.

Waarom een annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie?

Met een groepsannuleringsverzekering sluit je gezamenlijk een verzekering af met dekking ten opzichte van elkaar. Dat is anders dan bij een individuele annuleringsverzekering. Het belangrijkste verschil met een normale annuleringsverzekering is dat bij een groepsannuleringsverzekering iedereen ten opzichte van elkaar verzekerd is. Dus wordt er iemand uit de groep ziek, dan kan je de reis annuleren en de andere groepsleden hebben dan ook de mogelijkheid om te annuleren. Met een individuele annuleringsverzekering kan je zelf wel annuleren indien je ziek bent geworden, maar de rest van de groep niet.

De exacte samenstelling van het reisgezelschap dat een groepsaccommodatie huurt maakt niet uit, dat mogen collega’s, vrienden, familie, buren, een vereniging of andere groepen zijn. Het soort groepsreis maakt ook niet uit. Het zelfde geldt voor het soort groepsaccommodatie, dat mag een vakantiehuis, boerderij, villa, bungalow, appartement of een ander groepsverblijf zijn. 

Annuleringsverzekering met corona dekking

Met een Allianz groepsaccommodatie annuleringsverzekering ben je ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je met een groep een accommodatie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, of iemand uit de groep corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je accommodatie annuleren, als jij of een van de verzekerde groepsleden voor vertrek een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Groepsaccommodatie: een groot vakantiehuis

Een groepsaccommodatie is een groot vakantiehuis die wordt geboekt voor bijvoorbeeld een weekend of week. Dit type vakantiewoningen beschikken meestal over een groot aantal slaapkamers en vaak ook over meerdere badkamers. Ze worden vooral gehuurd door families, vriendengroepen of collega’s die er voor kiezen om gezamenlijk de vakantie door te brengen. De meeste groepsaccommodaties hebben minimaal twintig slaapplaatsen. Het kan gaan om een groot vakantiehuis met ruimte voor grote groepen, maar ook om enkele geschakelde vakantiehuizen die als één geheel gehuurd kunnen worden. Wil je het helemaal te gek maken, dan kan je zelfs een kasteel als groepsaccommodatie huren.

Verschillende annuleringsverzekeringen voor groepsaccommodaties

Als je groepsaccommodatie hebt geboekt, kan je hier een kortlopende groepsannuleringsverzekering met corona dekking afsluiten. In dat geval sluit de groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor kleine groepen tot grote reisgezelschappen:

 • De standaard annuleringsverzekering voor een groep tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering voor een groepsaccommodatie heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering.
 • De accommodatie annuleringsverzekering voor een groep van maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte).
 • De annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers die in de groepsaccommodatie zal verblijven (vraag een offerte).

Uitgebreide en beperkte dekking bij de verschillende annuleringsverzekeringen

De meest uitgebreide annuleringsdekking (kortlopende standaard annuleringsverzekering), kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep en de accommodatie is dan volledig en uitgebreid verzekerd, ook ten opzichte van elkaar. Op de annuleringsverzekering voor een groep ben je verzekerd:

 • Bij overlijden, ernstige ziekte, ernstig ongevalsletsel, of een medische aandoening van verzekerde, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Als een familielid in de 1e, 2e of 3e graad overleden is, levensgevaarlijk ziek is, levensgevaarlijke ongevalsletsel heeft opgelopen, of een medische aandoening heeft gekregen, inclusief de diagnose van een pandemische ziekte zoals COVID-19 (corona).
 • Wanneer je voor de reis in quarantaine wordt geplaatst op bevel van de overheid bij vermoeden van een besmettelijke ziekte (waaronder een epidemie of een pandemische ziekte zoals COVID-19).
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg behoeft.
 • Indien een niet meereizend gezinslid onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan.
 • In geval van een operatie van jezelf in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als jouw eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) in Nederland of het bedrijf in Nederland waar je werkzaam bent, door brand, diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat jouw aanwezigheid dringend vereist is.
 • Schade aan het verblijf, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ongeval van de personen bij wie je in het buitenland zou verblijven.
 • In geval van constatering van een zwangerschap en/of complicaties tijdens de zwangerschap.
 • Als je onvrijwillig werkloos bent geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd.
 • Wanneer het particuliere vervoermiddel waarmee de reis gemaakt zou worden binnen 30 dagen voor het begin van de reis of tijdens de heenreis naar de bestemming verloren is gegaan of beschadigd is geraakt.
 • Als je na werkloosheid een dienstbetrekking hebt aanvaard.
 • Indien je verplicht bent een herexamen af te leggen ten tijde van de reis.
 • Als je om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Wanneer je onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk of samenleving (contract).
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een noodzakelijk visum.
 • Indien het huisdier (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten op de dag van vertrek.

Bovenstaande opsomming is een beknopt overzicht, lees altijd de verzekeringsvoorwaarden.

Let op! De annuleringsverzekering speciaal voor grote groepen kent een beperkte dekking: vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers. Uiteraard is de premie voor deze annuleringsverzekering ook een stuk lager.

Veel gestelde vragen en antwoorden over de annuleringsverzekering voor groepsaccommodaties (FAQ)

Hieronder lees je vaak gestelde vragen en antwoorden over de groepsaccommodatie annuleringsverzekering.

Wat is een annuleringsverzekering voor groepsaccommodatie?

Een annuleringsverzekering voor groepsaccommodaties is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Wanneer moet de groepsaccommodatie annuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de groepsaccommodatie. Bij voorkeur binnen 7 dagen.

Zijn wij met deze annuleringsverzekering ook gedekt tegen corona?

Jazeker, als je met een groep een accommodatie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de personen uit de groep, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Wat moet ik precies verzekeren bij een annuleringsverzekering voor groepsaccommodaties?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben drie mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.
Bij alle varianten valt de groepsaccommodatie daar ook onder, mits deze in de reissom is opgenomen.

Wat dekt de groepsaccommodatie annuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering van de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over de annuleringsverzekering groepsaccommodatie of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739