vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering: Oproep transplantatie, geen recht op uitkering

Een orgaantransplantatie is geen ziekte, daarom hoeft een verzekeraar de annuleringskosten niet te vergoeden, wanneer om die reden een vakantie niet door kan gaan. Dat is het oordeel van de rechter in het Duitse Heidelberg.

Een Duitse leverpatiënt had juist een vakantie geboekt, toen er een donorlever voor hem beschikbaar kwam. Hij moest daarom een eerder geboekte reis annuleren. De annuleringskosten van 600 euro vroeg hij terug bij de organisatie waar hij een annuleringsverzekering had afgesloten, maar die weigerde uit te keren.

Rechter

De patiënt is naar de rechter gestapt, maar het Landgericht Heidelberg heeft de verzekeraar in het gelijk gesteld. ‘De transplantatie zelf is geen ziekte, maar heeft als doel een ziekte op te lossen.’ Daarom voldoet het niet aan de voorwaarden waaronder de annuleringsverzekering uitkeert, waarbij sprake moet zijn van een onverwachte ernstige ziekte waardoor de reis niet door kan gaan.

Bron: Niernieuws.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739