vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Groepsannuleringsverzekering voor o.a. groepsreizen en familievakanties

Groepsannuleringsverzekering voor o.a. groepsreizen en familievakanties

De groepsannuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is prima geschikt voor bijvoorbeeld groepsreizen en familievakanties met grotere reisgezelschappen. Je kan dan zonder financiële schade een vakantie annuleren als iemand van de groep door ziekte, ongeval of overlijden niet mee kan. 

Wanneer je voor jezelf een vakantie boekt sluit je meestal ook een annuleringsverzekering af. Hiermee ben je dan verzekerd tegen mogelijke annuleringskosten. Bijvoorbeeld omdat je niet op reis kan gaan omdat je zelf ziek bent geworden of iemand in je naaste familie ernstig ziek is.

Een annuleringsverzekering vergoedt de annuleringskosten tot maximaal de reissom die je hebt betaald. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering, bijvoorbeeld voor de groepsaccommodatie.

Groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen met familie of vrienden

Als je met een groep op reis gaat kan je ook een groepsannuleringsverzekering afsluiten. In dat geval sluit een groep gezamenlijk een verzekering af ten opzichte van elkaar. Wij hebben drie mogelijkheden voor groepen en reisgezelschappen:

  • De standaard kortlopende annuleringsverzekering voor een reisgezelschap tot 7 personen. Deze uitgebreide annuleringsverzekering heeft een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering. Je kan deze hier zelf afsluiten.
  • De eenmalige annuleringsverzekering voor maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. Deze kent een volledige dekking ten opzichte van elkaar vanaf de ingangsdatum van de verzekering (vraag een offerte aan).
  • De kortlopende annuleringsverzekering speciaal voor groepen groter dan 7 personen. Deze verzekering kent een beperkte dekking, alleen vanaf 4 weken voor vertrek is men ten opzichte van elkaar verzekerd. Het moet dan gaan om overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers (vraag een offerte aan).

Grootte en samenstelling van groep bepalen de dekking van de annuleringsverzekering

De meest uitgebreide dekking (kortlopende annuleringsverzekering) kan je alleen afsluiten voor maximaal 7 personen (plus twee reisgenoten) of maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten. De groep is dan volledig en uitgebreid verzekerd. Voorbeelden van een verzekerde gebeurtenis bij deze annuleringsverzekering zijn:

  • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
  • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e, 2e of 3e graad of huisgenoten van verzekerde.
  • Uitvallen van je reisgenoot.
  • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
  • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
  • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
  • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
  • Toewijzing van een huurhuis.
  • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
  • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
  • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, in de voorwaarden staan alle dekkingen vermeld.

Groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen en groepen

Bestaat jouw reisgezelschap niet uit maximaal 4 gezinnen + 3 reisgenoten of is deze groter dan 7 personen (plus eventueel 2 reisgenoten), dan kan je de annuleringsverzekering speciaal voor groepen afsluiten. De dekking hiervan is beperkt tot overlijden, levensgevaarlijke ziekte of ernstig ongevalsletsel van één van de deelnemers aan de groepsreis binnen 4 weken voor vertrek.

Deze groepsannuleringsverzekering is bijvoorbeeld geschikt voor een zangroep van 12 personen die voor een optreden een reis naar het buitenland hebben geboekt. Mocht de dirigent een week voor de reis ernstig ziek worden, dan mag de hele groep annuleren en vallen de annuleringskosten onder de dekking van de verzekering.

Groepsreisverzekering

Naast de groepsannuleringsverzekering, biedt Allianz Global Assistance ook een uitstekende groepsreisverzekering aan. Deze groepsreisverzekering is geschikt voor groepsreizen vanaf 10 personen, denk daarbij aan verenigingen, scholen, sportverenigingen, personeelsreizen en bedrijfsuitjes. Alle deelnemers aan de groepsreis zijn verzekerd voor S.O.S.-kosten, reisongevallen, medische kosten, rechtsbijstand en aansprakelijkheid. Je kan dit eventueel nog uitbreiden met reisbagage en/of (winter)sport dekking. Meer weten? Klik hier: Groepsreisverzekering »

Veelgestelde vragen en antwoorden over een groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen met familie of vrienden (FAQ)

Lees hieronder de veel gestelde vragen en antwoorden over de groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen met familie of vrienden.

Wat is een groepsannuleringsverzekering voor groepsreizen met familie of vrienden?

Een eenmalige groepsannuleringsverzekering is raadzaam als je met een groep (familie, vrienden, vereniging, club, etc.) op reis gaat en je de accommodatie zonder kosten wilt annuleren als iemand uit de groep komt te overlijden, een ongeval of ernstige ziekte krijgt. Er is dus dekking ten opzichte van elkaar.

Biedt de groepsannuleringsverzekering dekking voor corona (Covid-19)?

Jazeker, als je met een groep of familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat een van de deelnemers aan de groepsreis, voor vertrek, corona oploopt. Dat valt bij ons onder de dekking! De hele groep* mag annuleren als een van de deelnemers een corona besmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.
* Uitgezonderd de grote groepen annuleringsverzekering met beperkte dekking.

Welke groepsannuleringsverzekeringen zijn er?

Wij hebben 3 mogelijkheden afhankelijk van de groepsgrootte:
1. De kortlopende groepsannuleringsverzekering voor groepen tot 7 personen.
2. De eenmalige groepsannuleringsverzekering voor groepen bestaande uit: maximaal 4 gezinnen en 3 reisgenoten.
3. De kortlopende groepsannuleringsverzekering speciaal voor grote groepen.

Wat dekt de groepsannuleringsverzekering?

De annuleringsverzekering biedt onder andere dekking indien de annulering van de accommodatie het gevolg is van:
• Overlijden, ongeval of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een familielid (1e, 2e en 3e graad);
• medisch noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
• zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
• echtscheiding of relatiebreuk;
• overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.
• Etc.

Wat moet ik precies verzekeren bij een groepsannuleringsverzekering ?

Je verzekert de totale reissom van de groepsreis, denk aan de groepsaccommodatie, hotelkamers, busreis, autohuur, catering, eventuele vliegtickets, etc.

Wanneer moet de groepsannuleringsverzekering worden afgesloten?

Dat moet zo snel mogelijk na het boeken van de groepsaccommodatie, in ieder geval binnen 7 dagen.

Hebben jullie ook een groepsannuleringsverzekering voor grote reisgezelschappen?

Ja, daar hebben wij ook een oplossing voor. Neem contact met ons op.

Vragen?

Heb je een vraag over de groepsannuleringsverzekeringen, wil je een premie weten of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739