vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering vliegticket: € 24,95

Attentie: De Ticket Annuleringsverzekering is niet meer beschikbaar!

De ticket annuleringsverzekering verdwijnt per 1 januari 2024 uit het productassortiment van Allianz, je kunt in plaats hiervan de reguliere kortlopende annuleringsverzekering afsluiten.


Een annuleringsverzekering voor een vliegticket is hier snel en voordelig geregeld. Je hebt hier al een eenmalige annuleringsverzekering van Allianz voor jouw geboekte tickets voor € 24,95. Je bent dan voor € 2000,- p.p. verzekerd met een max. van € 10.000,- per verzekeringsbewijs.

Een annuleringsverzekering voor een vliegticket is een verzekering die je kunt afsluiten als je een vliegticket hebt gekocht. Deze verzekering dekt de kosten die gemaakt zijn voor het vliegticket als je het ticket moet annuleren om redenen die worden gedekt door de annuleringsverzekering. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn als je ziek wordt vlak voor jouw vlucht, of als er onvoorziene omstandigheden zijn die ervoor zorgen dat je niet kunt reizen. Een annuleringsverzekering voor een vliegticket biedt dus financiële bescherming voor de kosten die gemaakt zijn voor het vliegticket als deze geannuleerd moet worden. Denk er wel aan dat je een annuleringsverzekering voor je vliegticket moet afsluiten binnen 7 dagen na het kopen van je ticket.

Een annuleringsverzekering voor je vliegticket afsluiten

Een annuleringsverzekering voor je vliegticket sluit je hier snel en voordelig af. Met de Ticket Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance ben je perfect verzekerd bij noodgedwongen annulering van je vliegtickets. Let op: je moet de annuleringsverzekering vliegticket binnen 7 dagen na het boeken van je ticket afsluiten.

De Annuleringsverzekering voor vliegtickets dekt de annuleringskosten van je ticket als je de reis noodgedwongen moet annuleren. Oorzaken van annulering kunnen bijvoorbeeld zijn:

 • Het overlijden, ernstige ziekte of ongeval van jezelf of familie.
 • Ziekenhuisopname.
 • Scheiding, herexamen of werkeloosheid.
 • Zwangerschap.
 • Ernstige ziekte van je huisdier.
 • Diefstal, verlies of vermissing van noodzakelijke reisdocumenten.

Een volledig overzicht van de gedekte oorzaken voor annulering staat in de voorwaarden.

Zelf een vliegticket geboekt? Denk aan je annuleringsverzekering

Je kan op verschillende manieren een vliegticket boeken, bijvoorbeeld via een reisbureau of via internet. Soms boek je alleen een vliegticket, en soms een pakketreis. Een pakketreis is bijvoorbeeld een vliegreis met hotel of appartement. Wie zelf zijn vliegticket boekt op internet voor een vakantie, kan daardoor vaak geld besparen. Boek je alleen een vliegticket? Dan gelden de regels van de luchtvaartmaatschappij. Daarin staat bijvoorbeeld of je jouw vertrekdatum nog kunt veranderen. Bij goedkopere tickets kan dit vaak niet. Vandaar dat het belangrijk is om ook een annuleringsverzekering voor je vliegticket af te sluiten. Dan kan je kosteloos annuleren als je door onvoorziene prive-omstandigheden niet op reis kunt gaan (mits het om een situatie gaat die onder de dekking van de annuleringsverzekering valt.)

Voordelige annuleringsverzekering voor vliegtickets

Heb jij een vliegticket geboekt en wil je ook een voordelige annuleringsverzekering? Dat kan hier snel en eenvoudig. In slechts drie stappen online geregeld. Wacht er niet te lang mee want je moet de annuleringsverzekering voor vliegtickets binnen 7 dagen, na het kopen van je tickets, afsluiten. De annuleringsverzekering voor vliegtickets is een eenmalige kortlopende annuleringsverzekering die je hier zelf online kan afsluiten. De polis en voorwaarden ontvang je direct per e-mail.

De annuleringsverzekering is geldig voor alle verschillende soorten vliegtickets, of boekingsklassen zoals Economy Class, Business Class en First Class. Je kan de vliegticket annuleringsverzekering afsluiten voor zowel reizen binnen Europa als voor intercontinentale vluchten. Vlieg je verder dan Europa, dan moet je voor werelddekking kiezen bij het afsluiten van de annuleringsverzekering voor vliegtickets.

Wanneer kan je een annuleringsverzekering voor vliegtickets afsluiten?

Je moet in Nederland woonachtig zijn. De Ticket Annuleringsverzekering moet binnen 7 dagen na boeking van de vliegtickets worden afgesloten. De verzekering is geldig voor vliegtickets met bestemmingen over de gehele wereld.

Reden om je vliegticket kosteloos te annuleren

Een Annuleringsverzekering voor vliegtickets sluit je af voor onverwachte persoonlijke omstandigheden die er voor zorgen dat je niet kunt gaan vliegen. Dat kan omdat je zelf ziek bent geworden of iemand in je directe familie ernstig ziek is geworden. Maar daarnaast zijn er nog veel meer redenen te noemen die er toe bijdragen dat je besluit je reis te annuleren. De volgende situaties vallen onder de Annuleringsverzekering vliegticket:

 • Als verzekerde is overleden, ernstig ziek is geworden of ernstig ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • Als een familielid van verzekerde in de 1e of 2e graad is overleden, naar het oordeel van een arts levensgevaarlijk ziek is of levensgevaarlijk ongevalsletsel heeft opgelopen.
 • (Zorgplichtclausule 1e graad) als een familielid van verzekerde in de 1e graad door een ongeval of een plotselinge (verergering van een bestaande) ziekte dringend zorg van verzekerde behoeft en niemand anders dan verzekerde deze zorg kan verlenen.
 • Als een niet meereizend gezinslid van verzekerde onverwacht een medisch noodzakelijke operatie moet ondergaan. Deze gebeurtenis is niet verzekerd indien het betreffende gezinslid voor een operatie op een wachtlijst staat.
 • In geval van operatie van verzekerde in verband met transplantatie van een donororgaan.
 • Als eigendom (onroerend goed, inventaris, inboedel of handelswaar) van verzekerde in Nederland of het bedrijf in Nederland waar verzekerde werkzaam is, door brand,diefstal, explosie, storm, blikseminslag of overstroming ernstig is beschadigd zodat zijn/haar aanwezigheid dringend vereist is.
 • In geval van schade aan het verblijf van verzekerde, veroorzaakt door brand, explosie, storm, blikseminslag of overstroming, waardoor het verblijf van verzekerde aldaar onmogelijk is geworden.
 • In geval van overlijden, ernstige ziekte of ernstig ongevalsletsel van in het buitenland woonachtige familie of vrienden van verzekerde, waardoor het voorgenomen verblijf van verzekerde bij deze personen niet mogelijk is
 • In geval van zwangerschap van verzekerde, mits dit medisch is vastgesteld door de behandelend arts/specialist.
 • Als verzekerde onvrijwillig werkloos is geworden na een dienstverband voor onbepaalde tijd en verzekerde een ontslagvergunning, afgegeven in verband met bedrijfseconomische redenen, kan overleggen.
 • Als verzekerde, na werkloosheid waarvoor een uitkering werd genoten en bij schoolverlaters voor zover de vertrekdatum ligt na 31 mei volgend op het jaar van schoolverlating, een dienstbetrekking heeft aanvaard van minimaal 20 uur per week voor de duur van minimaal 6 maanden of voor onbepaalde tijd. Voorwaarde is dat de datum van indiensttreding valt binnen 90 dagen vóór het einde van de reisperiode.
 • Als verzekerde verplicht is een herexamen af te leggen ten tijde van de reisperiode en uitstel van het herexamen niet mogelijk is.
 • Als verzekerde om medische redenen niet mag worden ingeënt en/of géén medicijnen mag innemen, terwijl dit voor de reis verplicht is.
 • Als verzekerde onverwacht een huurwoning ter beschikking krijgt waarvan de huur ingaat óf tijdens de reisperiode óf in de periode van 30 dagen vóór aanvang van de reisperiode.
 • In geval van definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde waarvoor, na het boeken van het ticket, een echtscheidingsprocedure in gang is gezet.
 • In geval van het onverwacht niet krijgen van een voor verzekerde noodzakelijk visum, tenzij verzekerde het visum niet krijgt omdat hij of diens vertegenwoordiger het visum te laat heeft aangevraagd.
 • Indien het huisdier van verzekerde (uitsluitend hond, kat of paard) komt te overlijden, levensgevaarlijk ziek wordt of levensgevaarlijk ongevalsletsel oploopt binnen 7 dagen voor aanvang van de reisperiode.
 • In geval van diefstal, verlies of vermissing van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.

Voordelen annuleringsverzekering voor je vliegtickets

De voordelen van de Annuleringsverzekering voor vliegtickets zijn:

 • Zelf geboekte vliegtickets, bustickets, treintickets of veerboottickets zijn verzekerd tegen annuleringskosten.
 • Ruime dekking tegen onvoorziene omstandigheden.
 • Gunstige premie.
 • Goedkoper dan een reguliere annuleringsverzekering.
 • Verzekerd bij de grootste reisverzekeraar ter wereld.

Dekkingsgebied vliegtuigticket annuleringsverzekering

Bij de ticket annuleringsverzekering kan je kiezen uit twee dekkingsgebieden: Europa of Wereld. Dekkinggebied Europa betekent: Alle Europese landen alsmede de Azoren, de Canarische eilanden, Madeira, en de niet-Europese landen aan de Middellandse Zee. Europadekking geldt ook voor zeereizen tussen de genoemde gebieden. Vlieg je verder, bij voorbeeld naar Azië of Amerika dan moet je voor ‘werelddekking’ kiezen.

Waarom Allianz Global Assistance?

Kies je voor Allianz Global Assistance, dan zijn dit jouw voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 31 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • In 2011 en 2013 uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd en waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je een vraag over reis- of annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09.00 -12.00 uur) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739