vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering voor je vakantie voorkomt hoge kosten

Annuleringsverzekering voor je vakantie voorkomt hoge kosten
Annuleringsverzekering voor je vakantie voorkomt hoge kosten

Heb  je een dure reis geboekt? De kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance voorkomt dat je met de financiële schade blijft zitten als je niet op reis kunt gaan.

Wanneer je lang hebt gespaard voor je droomreis, maar een paar dagen voor vertrek een botbreuk oploopt en niet kan lopen, dan moet je de vakantie annuleren. De reisorganisatie zal jou dan de volledige reissom in rekening brengen. Wanneer je geen annuleringsverzekering hebt dan heb je dubbel pech: geen vakantie en een financiële strop.

Annuleringsverzekering voor je vakantie 

Vaak is een ernstige ziekte of overlijden van de reiziger zelf, een reisgenoot of een familielid de belangrijkste reden om een vakantie vooraf te annuleren. Dat geldt ook voor het voortijdig afbreken van een vakantie. Andere veelvoorkomende redenen voor het aanspreken van de annuleringsverzekering zijn echtscheiding en werkeloosheid. Een annuleringsverzekering geeft dan een financiële vergoeding. Ook als je op vakantie bent gegaan en deze moet afbreken, wordt dit door de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance gedekt. 

Allianz annuleringsverzekering met Corona dekking!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd gedekt zijn voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt onder de dekking van de Allianz annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of één van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek een besmetting met corona oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel testbedrijf.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. De premie bedraagt slechts 5,9% van de reissom.

Vakantie annuleren

Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je een vakantie kosteloos kunt annuleren bij bepaalde onvoorziene omstandigheden. Dat hoeft niet per se een ziekte of ongeval te zijn, maar kan ook te maken hebben met een plotselinge werkeloosheid, echtscheiding of schade aan je huis waardoor je niet op vakantie kunt. Daarnaast zorgt een annuleringsverzekering ervoor dat jouw niet genoten reisdagen van de vakantie vergoedt worden. Bijvoorbeeld omdat je eerder terug moet keren omdat je oma ernstig ziek is geworden.

Wat dekt een annuleringsverzekering?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor onvoorziene omstandigheden waardoor een vakantie niet door kan gaan. Denk daarbij aan:

  • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
  • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
  • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
  • echtscheiding;
  • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
  • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
  • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
  • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
  • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Deze opsomming is een indicatie. Lees altijd eerst de voorwaarden om te zien welke annuleringsredenen gedekt zijn.

Vergoeding voor afbreken vakantie

Het kan gebeuren dat je door onvoorziene omstandigheden je vakantie eerder moet afbreken. Voor die resterende dagen kun je een zogenoemde ‘afbrekingsvergoeding’ krijgen. Deze vergoeding is gedekt op een annuleringsverzekering. Er bestaat zelfs de mogelijkheid om de totale verzekerde reissom terug te krijgen als je voor de meest uitgebreide annuleringsverzekering kiest.

Vragen?

Heb je een vraag over annuleringsverzekeringen of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739