vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Heb je zelf een reis samengesteld en ben jij op zoek naar een annuleringsverzekering met een dekking voor samengestelde reizen? Hier kun je de premie berekenen en direct een annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reis afsluiten. Snel en eenvoudig in slechts drie stappen.

De polis van de annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen ontvang je direct per e-mail!

Annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering met dekking voor samengestelde reizen van Allianz Global Assistance is de beste verzekering voor onvoorziene omstandigheden! Met een annuleringsverzekering ben je verzekerd voor de annuleringskosten wanneer blijkt dat je onverhoopt niet op vakantie kan of dat je een vakantie moet afbreken. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren doordat je zelf niet in staat bent om te reizen of dat een familielid ernstig ziek of overleden is. Je krijgt dan de reissom terug. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Annuleringsverzekering voor samengestelde reizen

Steeds meer Nederlanders stellen hun reis zelf samen. Onderdelen zoals een vlucht, hotel en huurauto worden los van elkaar geboekt. Voor deze reizigers biedt Allianz Global Assistance de dekking ‘Samengestelde reis’. Tegen een extra premie van 1% van de reissom ben je verzekerd van een vergoeding bij uitval van één van de onderdelen van die reis. Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, zoals bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Allianz Global Assistance biedt je dan twee opties:

Optie 1: De reis in aangepaste vorm voortzetten. 

Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor:

 • De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
 • De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
 • De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2: Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis. 

Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Premie dekking ‘samengestelde reis’

De premie voor een kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 5,9% van de reissom. De dekking ‘Samengestelde reis’ is af te sluiten op de kortlopende annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. De premie voor het meeverzekeren van de dekking ‘samengestelde reis’ op de kortlopende annuleringsverzekering bedraagt 1% van de reissom. De premie is exclusief assurantiebelasting. Meer weten over premies? Maak vrijblijvend een premieberekening. Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor een annuleringsverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Dekking samengestelde reis

De dekking samengestelde reis geeft een vergoeding indien een reisonderdeel uitvalt door bijvoorbeeld:

 • een natuurramp
 • aswolk
 • tsunami
 • terrorisme
 • oproer
 • binnenlandse onlusten
 • plotselinge staking
 • of een defect aan het los geboekte vervoersmiddel

Je hebt dan recht op een vergoeding van kosten die zijn gemaakt om je vakantie aan te passen. Je kunt je reis in een andere vorm voortzetten. Je kunt er ook voor kiezen om de rest van je vakantie te annuleren.

Uniek in Nederland

Het unieke van deze annuleringsverzekering is, dat Allianz Global Assistance de enige reisverzekeraar is, die reizigers de mogelijkheid biedt om de reis in aangepaste vorm voort te zetten. Dit product is ontwikkeld, omdat het steeds vaker voorkomt, dat reizigers zelf hun vakantie samenstellen en via internet: hotels, vliegtickets, cruises, autohuur, boottickets, treinreizen, etc. boeken. Je hebt natuurlijk ook de mogelijkheid om voor je vertrekt de hele reis te annuleren, als er een verzekerde gebeurtenis plaats vindt.

Vergoedingen

Indien er tijdens je reis een onderdeel uitvalt, waardoor je niet je oorspronkelijke route kan vervolgen en je besluit je reis aan te passen, dan heb je recht op de volgende vergoedingen:

A. De reis in aangepaste vorm voortzetten. Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor de noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen.
B. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon.
C. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Je hebt ook de mogelijkheid om de resterende onderdelen van de reis te annuleren. Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten. Neem je een Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering met dekking ‘Samengestelde reis’, dan wordt de gehele reissom vergoed.

Voorbeeld in de praktijk

Je hebt de volgende losse onderdelen van een reis geboekt:

A. Vlucht Amsterdam – Bangkok
B. Hotel Bangkok
C. Vlucht Bangkok – Phuket
D. Hotel Phuket
E. Vlucht Phuket – Amsterdam

Door noodweer valt de vlucht Bangkok – Phuket voor 2 dagen uit. Je hebt dan de mogelijkheid om:
De reis in aangepaste vorm voortzetten.
Je ontvangt een vergoeding voor:

 • Twee extra nachten hotel Bangkok.
 • Annuleringskosten twee nachten hotel Phuket.
 • Indien noodzakelijk omboeken vlucht Phuket – Amsterdam.

Als je nog niet vertrokken bent en je vlucht naar de eerste bestemming valt uit, dan heb je de mogelijkheid om de volledige reis te annuleren en krijg je de volledige annuleringskosten vergoed.

Dekking van annuleringskosten

De annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance vergoedt de kosten van het annuleren van een reis als gevolg van een onvoorziene bijzondere omstandigheid opgetreden tijdens de verzekeringsduur. Er moet dan sprake zijn van een gebeurtenis die onder de dekking van de verzekering valt. Ben je al op reis en moet je de vakantie onverwachts afbreken, dan ontvang je van Allianz Global Assistance een vergoeding voor de niet genoten reisdagen. De Allianz Global Assistance annuleringsverzekering biedt dekking als de annulering het gevolg is van:

 • overlijden of ernstige ziekte van jezelf, reispartner of een naast familielid;
 • medische noodzakelijke ingreep die ondergaan moet worden door jou, je partner of je kind;
 • zwangerschap of complicaties bij een zwangerschap;
 • ernstige ziekte van een zaakwaarnemer;
 • echtscheiding;
 • onverwachts ter beschikking krijgen van een huurwoning;
 • ernstige schade aan jouw huis of bedrijf;
 • onvrijwillige werkeloosheid na een vast dienstverband;
 • aangaan van een nieuw dienstverband na werkloosheid;
 • zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • diefstal of uitval van het voertuig waarmee je op reis zou gaan, binnen 30 dagen voor vertrek.
 • overlijden, ernstige ziekte of ongeval van je huisdier.

Je kunt in de voorwaarden van de annuleringsverzekering exact nalezen welke gebeurtenissen nog meer gedekt zijn.

Annuleringsverzekering: ook dekking bij Corona (Covid-19)!

Als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz Global Assistance onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten, voor vertrek, een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Bij annuleren: Dubbel-Zeker

Je reis moeten annuleren, dat is vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Sluit je de Kortlopende Annuleringsverzekering af, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Een geruststellende gedachte. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet- gebruikte dagen de kosten vergoed. Met de Dubbel-Zeker variant speel je helemaal op safe. Moet je eerder huiswaarts, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie.

Meeverzekeren op je annuleringsverzekering

De annuleringsverzekering is verder nog uit te breiden met extra dekkingen zoals:

Extra persoon
Je krijgt je annuleringskosten vergoed in geval van ernstige ziekte, ongeval of overlijden van een (opgegeven) dierbaar persoon.

Zorgplicht
Je wilt je vakantie kunnen annuleren in geval van dringende zorgbehoefte van een 2e graads familielid (zorgplicht 1e graads familielid is standaard meeverzekerd).

Waarnemer
Annuleren indien je zakelijke compagnon of persoon die op je bezittingen zou passen deze afspraak niet na kan komen door ongeval, ziekte of overlijden van deze persoon of directe familieleden (1e of 2e graads).

Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af

Wil je naast een annuleringsverzekering ook meteen een kortlopende reisverzekering afsluiten? Bespaar geld en sluit dan de kortlopende reisverzekering (incl. annuleringsverzekering) af. Met deze verzekering kun je bij de reisverzekering direct annulering meeverzekeren. Handig, snel en voordelig!

Liever een doorlopende annuleringsverzekering?

Ga je vaker dan één keer per jaar op vakantie? Dan ben je wellicht voordeliger uit met een Doorlopende Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance. Deze sluit je af bij de Doorlopende Reisverzekering.

Voordelen van een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering

 • Gunstige premie en uitgebreide dekking.
 • Verzekerd bij annulering voor de reis aanvangt.
 • Vergoeding bij vertragingen (pakketreis).
 • Een vergoeding van de volledige verzekerde reissom bij het tussentijds afbreken van je vakantie (Dubbel-Zeker variant).
 • Ook een annuleringsdekking voor samengestelde reizen mogelijk.

Waarom Allianz Global Assistance?

Dit zijn de voordelen:

 • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
 • 24 uur per dag en 7 dagen per week beschikbaar.
 • Eigen alarmcentrales in 34 landen wereldwijd.
 • Professionele hulp in de Nederlandse taal.
 • Het inschakelen van de beste artsen of ziekenhuizen ter plaatse.
 • Snelle en eerlijke schadebehandeling.
 • Al twee keer uitgeroepen tot Beste Reisverzekeraar van Nederland.

Altijd, waar je ook bent. Je kunt op Allianz Global Assistance vertrouwen.

Vragen?

Heb je nog vragen over een annuleringsverzekering met dekking voor een samengestelde reis? Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel ons in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) .

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739