vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Annuleringsverzekering wintersport: ook dekking bij oranje reisadvies

Annuleringsverzekering wintersport: ook dekking bij oranje reisadvies

Annuleringsverzekering wintersport: ook dekking bij oranje reisadvies

Op zoek naar een annuleringsverzekering voor wintersport die ook dekking biedt voor een gewijzigd reisadvies van code geel naar code oranje? De Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche biedt dekking bij een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje vanwege een uitbraak van het coronavirus op je wintersportbestemming. De annuleringsverzekering vergoed dan 75% de annuleringskosten.

Het wintersportseizoen is op komst maar wellicht twijfel je om een wintersportvakantie naar bijvoorbeeld Oostenrijk, Frankrijk, Italië of Duitsland te boeken. Want wat als het reisadvies na je boeking wijzigt van code geel naar code oranje? Wij hebben daarvoor de oplossing. Heb je een reis geboekt en een Allrisk Annuleringsdekking afgesloten toen het reisadvies voor jouw bestemming groen of geel was? Dan vergoed de verzekeraar 75% van de annuleringskosten als jij je reis zelf annuleert, vanwege het gewijzigde reisadvies en mits de reisorganisatie de kosten niet vergoed.

Ook als je eerder terugkeert van je wintersportvakantie vanwege een gewijzigd reisadvies, bijvoorbeeld van code geel naar code oranje of rood, dan vergoed de verzekeraar de niet gebruikte reisdagen voor 75%. Wordt je geweigerd omdat je uit een oranje gebied komt en daarom niet naar je wintersportbestemming kan reizen? De Allrisk Annuleringsverzekering biedt voor 75% dekking

Word je op de luchthaven door de luchtvaartmaatschappij geweigerd voor jouw vlucht? Bijvoorbeeld als je niet de juiste reisdocumenten hebt, of om redenen op het gebied van gezondheid, veiligheid of beveiliging. Met de allrisk annuleringsdekking kan je eventueel 75% van de niet gebruikte reisdagen claimen.

Wintersportvakantie geboekt? Kies voor de Allrisk Annuleringsverzekering

Wil je zelf kunnen bepalen om welke reden jij jouw geboekte wintersportvakantie annuleert? Kies dan voor de Allrisk Annuleringsverzekering van de Europeesche. Je kunt dan niet alleen een beroep doen op de annuleringsredenen die in de voorwaarden van de basisverzekering staan, maar mag zelf bepalen om welke reden je niet op vakantie wilt. Bijvoorbeeld omdat jouw beste vriend(in) ernstig ziek wordt door corona, of als je toch die nieuwe baan of opdracht krijgt en snel moet beginnen.

Heb je nog geen Allrisk annuleringsverzekeringe? Sluit hem hieronder af.

Kleurcodes reisadviezen ivm Corona

De reisadviezen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken hebben vier kleurencodes. De kleurcodes kunnen worden aangepast voor landen of gebieden waar het nieuwe coronavirus (COVID-19) is gevonden. Het reisadvies heeft vier kleuren: groen, geel, oranje en rood. Normaal gesproken geven deze de veiligheidssituatie in een land aan. Bij landen met het coronavirus geldt bovendien het volgende:

  • Groen: In dit land of gebied zijn op dit moment geen coronamaatregelen die van invloed zijn op uw reis of verblijf.
  • Geel: in verband met corona hebben deze landen maatregelen getroffen die beperkte invloed hebben op het dagelijks leven.
  • Oranje: in deze landen is het dagelijks leven ontwricht. Er geldt mogelijk ook een inreisverbod.
  • Rood: dit land of gebied is totaal afgesloten. Er is geen uitzicht op in- en uitreizen.

Houd er rekening mee dat landen niet overal ter wereld in staat zijn om steeds accuraat coronabesmettingen in kaart te brengen en adequate zorg te verlenen.

Reisadviezen niet bindend

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse zaken zijn niet bindend, je krijgt geen boete of een aantekening als je toch op reis gaat. Het blijft de verantwoordelijkheid van jezelf en van de reisorganisatie om een reis wel of niet te laten doorgaan.

Annuleringsverzekering en Coronavirus: vragen en antwoorden

In de onderstaande informatie vindt je antwoorden op veel gestelde vragen over de annuleringsverzekering van de Europeesche.
De Nederlandse overheid geeft reisadviezen voor alle landen. De Europeesche volgt deze adviezen als het gaat om de dekking van hun verzekeringen. De overheid waarschuwt ervoor dat de situatie op de reisbestemming weer kan veranderen en het reisadvies weer oranje of rood kan worden. Daarbij is aangegeven dat de overheid geen reizigers zal repatriëren. Kijk daarom voor een actueel reisadvies, zowel voorafgaand als tijdens uw reis op: www.nederlandwereldwijd.nl/reizen/reisadviezen.

Let op: voor inwoners van Belgie en Duitsland gelden de reisadviezen van de eigen overheid. Dit kan afwijken van de reisadviezen van de Nederlandse overheid.

Voor jouw reis- en/of annuleringsverzekering geldt dat een schadegebeurtenis onverwachts en onvoorzien moet zijn om voor een vergoeding in aanmerking te komen. Tevens ben je als verzekerde verplicht om schade te beperken en te voorkomen.

Onderstaande vragen en antwoorden zijn van toepassing vanaf 3 juni 2020.

Annuleringsverzekering

Is er dekking op mijn annuleringsverzekering als ik een reis boek naar een wintersport land met het reisadvies code groen of geel?

Je hebt de normale dekking op de kortlopende- en doorlopende annuleringsverzekering als het reisadvies naar jouw wintersportbestemming (weer) groen of geel is op het moment dat je de reis boekt. Dit geldt ook voor de Allrisk annuleringsdekking.

Is er dekking voor de annuleringskosten als ik mijn reis wil annuleren vanwege een aangepast reisadvies?

Heb je een wintersportvakantie geboekt en een Allrisk annuleringsdekking afgesloten toen het reisadvies voor jouw wintersportbestemming groen of geel was? Dan vergoed de verzekeraar 75% van de annuleringskosten als je de reis nu zelf annuleert, vanwege het gewijzigde reisadvies. En mits de reisorganisatie de kosten niet vergoed.

Is er dekking op mijn annuleringsverzekering als ik onverhoopt eerder terug ben gekeerd vanwege een gewijzigd reisadvies? Bijvoorbeeld van code geel naar code oranje of rood.

Heb je een Allrisk annuleringsdekking? Dan vergoed de verzekeraar de niet gebruikte reisdagen voor 75%.

Als ik op de luchthaven door de luchtvaartmaatschappij wordt geweigerd voor mijn vlucht. Is dit gedekt?

Een luchtvaartmaatschappij heeft het recht om een reiziger te weigeren op een vlucht. Bijvoorbeeld als je niet de juiste reisdocumenten hebt, of om redenen op het gebied van gezondheid, veiligheid of beveiliging. Dus ook in deze situatie kan dit voorkomen. Als je geweigerd wordt op een vlucht dan kan je mogelijk een vergoeding claimen bij jouw luchtvaartmaatschappij. Heb je een Allrisk annuleringsdekking? Dan kan je eventueel 75% van de niet gebruikte reisdagen claimen. Hierbij zal de verzekeraar rekening houden met de vergoeding die je van de luchtvaartmaatschappij heeft gekregen.

Het coronavirus is bij mij of mijn verzekerde reisgenoot vastgesteld door middel van een PCR-test. Kan ik een beroep doen op mijn annuleringsdekking?

Is het coronavirus bij jou of je reisgenoot aantoonbaar vastgesteld? De annuleringsdekking biedt dan dekking voor het annuleren van een reis omdat jezelf of je reisgenoot corona heeft.

Vragen?

Heb je een vraag over de Allrisk annuleringsverzekering voor wintersport of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of neem contact op via WhatsApp:

Neem contact met ons op!

 

 

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739