vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Annuleringsverzekering bij zwangerschap, wat is gedekt?

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz annuleringsverzekering

 Verzekerd bij annulering reisonderbreking en vertraging.

  Dekking voor familieleden in 1e, 2e en 3e graad.

 Huisdieren vallen ook onder de dekking.

  Dekking samengestelde reizen is mogelijk.

Met de annuleringsverzekering ben je uitstekend verzekerd voor annulering, vertraging en reisonderbreking. Zo krijg je een vergoeding voor gemiste vakantiedagen bij het afbreken van je vakantie of bij ziekenhuisopname in het buitenland.

Stel je bent zwanger, maar je wilt wel op vakantie, wat dekt een annuleringsverzekering dan? Wanneer kan je annuleren en het geld (of een gedeelte daarvan) voor je geboekte reis terug ontvangen? Deze vragen en meer rondom zwangerschap en een annuleringsverzekering zullen wij beantwoorden.

Waarvoor is een annuleringsverzekering?

Met een annuleringsverzekering krijg je (een deel van) de reissom terug als je door een verzekerde situatie niet op vakantie kunt gaan. Vrijwel iedereen weet dat je een vakantie kunt annuleren als een familielid overlijdt of ernstig ziek is (eerste- of tweedegraads). Dat geldt ook als je zelf een ongeval hebt gehad of ziek bent. Het is daarom verstandig een goede annuleringsverzekering af te sluiten, want er kan onverwacht iets gebeuren waardoor je genoodzaakt bent om je geboekte reis uit te stellen of zelfs te annuleren. Zo kom je niet voor financiële verrassingen te staan. Door een annuleringsverzekering af te sluiten, krijg je het reisgeld (gedeeltelijk) terug bij annulering in geval van een verzekerde gebeurtenis.

Reis annuleren bij zwangerschap

Annuleringsverzekering bij zwangerschap
Annuleringsverzekering bij zwangerschap

Bij de annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance is zwangerschap een geldige reden om je vakantie te annuleren, mits je tijdens het reserveren van je vakantie nog niet wist dat je zwanger was. Stel je hebt twee maanden geleden een reis geboekt en je hoort nu dat je zwanger bent. Misschien wil je het geld van de vakantie dan gebruiken om de kinderkamer in te richten. Je kan dan je reeds geboekte reis annuleren en een beroep doen op je annuleringsverzekering. Je dient een zwangerschap veelal binnen drie werkdagen na vaststelling te melden aan je verzekeraar. Zorg voor een verklaring van een arts waaruit blijkt dat je zwanger bent.

Ben je al zwanger en wil je graag op vakantie dan kan je alleen annuleren als er serieuze complicaties zijn. Allianz Global Assistance zal dan geheel of gedeeltelijk het bedrag van jouw geboekte reis aan je betalen.

Tot wanneer kan ik een annuleringsverzekering afsluiten?

Je kan een annuleringsverzekering afsluiten binnen 7 dagen na boeking. Ben je dat vergeten of ben je te laat? Neem dan contact met ons op. Wij kunnen je in de meeste gevallen nog gewoon verzekeren. Ook hierbij geldt als je weet dat je al zwanger bent, zijn alleen complicaties een geldige reden om te annuleren.

Op reis als je zwanger bent

Het hoeft geen probleem te zijn om tijdens je zwangerschap op reis te gaan. Maar het is wel verstandig je vooraf goed te laten informeren. Kies je bestemming zorgvuldig en overweeg de lengte van je reis. Je kunt onnodige risico’s voorkomen door weloverwogen beslissingen te maken. Vraag goedkeuring bij je gynaecoloog voordat je de reis gaat plannen. Vraag om een gezondheidsverklaring, ook wel een Fit to Fly-verklaring. Dit kunnen bepaalde luchtvaartmaatschappijen eisen. In deze verklaring moet de uitgerekende datum staan. Bij meeste binnenlandse vluchten zullen de maatschappijen je accepteren als passagier tot vlak voor de bevalling. Dit ligt anders bij intercontinentale vluchten. Check dit voor je de reis plant, zodat je geen problemen krijgt bij je terugreis.

Denk er aan dat een lange vlucht kan veel ongemak opleveren voor benen en voeten wanneer je zwanger bent. Het is belangrijk om veel water te drinken tijdens de vlucht, vaak op te staan en rond te lopen en om steunkousen te dragen. Probeer elk uur 15 minuten te bewegen om trombose te voorkomen. Verder is het belangrijk je stoelriem laag over het bekken te dragen.

Vaak niet toegestaan te vliegen na 36 weken

Opmerkelijk is dat er geen internationale richtlijnen zijn voor wat betreft vliegen tijdens de zwangerschap. Bij een zwangerschap zonder complicaties mag je over het algemeen tot de 36e week vliegen. Je hebt hier dan meestal geen doktersverklaring voor nodig. Indien je tussen de 36 en 38 weken zwanger bent is het bij sommige luchtvaartmaatschappijen nog wel mogelijk om te vliegen. De vliegtijd moet dan beperkt zijn tot maximaal vier uur. Bij veel luchtvaartmaatschappijen is vliegen tijdens de zwangerschap vanaf 36 weken niet meer toegestaan. Informeer eerst bij je luchtvaartmaatschappij voordat je vliegtickets koopt.

Als je een medisch probleem krijgt tijdens het reizen, wacht dan niet totdat je weer thuis bent maar neem contact op met de alarmcentrale van Allianz Global Assistance. Zij kunnen je helpen en geven advies bij de keuze van het beste ziekenhuis ter plaatse en eventueel de betaling hiervan.

Voordelen annuleringsverzekering Allianz Global Assistance

Een annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance biedt de volgende voordelen:

 • Verzekerd bij annulering en vertraging.
 • Zwangerschap valt ook onder de dekking.
 • Met Dubbel-Zeker variant volledige reissom vergoed.
 • Ook dekking voor samengestelde reizen mogelijk.
 • Handig: bespaar geld en sluit ook direct reisverzekering af.

Met de Dubbel-Zeker Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance speel je helemaal op safe. Moet je onverwachts eerder naar huis, dan krijg je de volledige reissom terug, tot maximaal het verzekerde bedrag. Zelfs tot de voorlaatste dag van de vakantie. Met de standaard Annuleringsverzekering krijg je alleen een vergoeding voor de niet genoten vakantiedagen.

Wat kost een annuleringsverzekering?

De premie voor een annuleringsverzekering bij Allianz Global Assistance is bijzonder gunstig. De premie bedraagt slechts 5,9% van de reissom.

Waarom een annuleringsverzekering?

Een reis of vakantie annuleren is al vervelend genoeg. Daar kun je geen financiële zorgen bij gebruiken. Toch kan het gebeuren dat je buiten je schuld een reis moet annuleren. In dat geval moet je toch een gedeelte van de reis betalen. Soms zelfs volledig. We noemen dit annuleringskosten. Met een Allianz Global Assistance annuleringsverzekering ben je tegen de meeste annuleringskosten verzekerd, zoals:

 • Overlijden, ziekte of ongeval van verzekerde.
 • Overlijden, ziekte of ongeval van familieleden in de 1e of 2e graad of huisgenoten van verzekerde.
 • Uitvallen van je reisgenoot.
 • Een medisch noodzakelijke ingreep bij verzekerde, partner of kinderen.
 • Werkloosheid van verzekerde als gevolg van ontslag.
 • Definitieve ontwrichting van het huwelijk van verzekerde.
 • Het niet verkrijgen van een benodigd visum.
 • Toewijzing van een huurhuis.
 • Het uitvallen van een privé vervoermiddel waarmee de buitenlandse reis zou worden gemaakt.
 • Zorgplicht voor een familielid in 1e graad.
 • Verlies of diefstal van voor de reis noodzakelijke reisdocumenten van verzekerde op de dag van vertrek.
 • Ziekte of ongeval van je huisdier (hond, kat of paard).

Bovenstaande is slechts een beknopt overzicht, in de voorwaarden staan alle dekkingen vermeld.

Kies je voor de Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance, dan krijg je bij annulering vóór de reis de annuleringskosten vergoed. Moet je onverwachts de reis afbreken? Dan krijg je voor de niet-gebruikte dagen de kosten vergoed. Je krijgt zelfs een vergoeding bij vertraging, langer dan 8 uur, bij vertrek of aankomst.

Wie zijn er verzekerd?

Een annuleringsverzekering biedt dekking voor alle personen die op de polis staan. Dit kan zijn de verzekerde en zijn meereizende gezinsleden. Maar dit mogen ook meereizende gezinnen en reisgenoten zijn. Ziet de samenstelling van de personen op de polis er anders uit en wil je toch voor iedereen een annuleringsverzekering? Dat kan door een toeslag op de premie. Neem hiervoor contact met ons op.

Annuleringsverzekering ook voor samengestelde reizen

Heb je een samengestelde reis geboekt (losse onderdelen zoals een vlucht en hotel). Een onderdeel van de reis kan plotseling uitvallen door natuurgeweld, bijvoorbeeld een aswolk of tsunami of zelfs al door teveel sneeuw op het vliegveld. Maar ook door oproer en binnenlandse onlusten (een politieke opstand), een defect aan het los geboekte vervoersmiddel of een plotselinge staking. Als enige reisverzekeraar in Nederland biedt Allianz Global Assistance je dan twee opties.

Optie 1. De reis in aangepaste vorm voortzetten.

Allianz Global Assistance vergoedt hiervoor: De noodzakelijke extra verblijfskosten tot € 75,- per persoon per dag, voor maximaal 5 dagen. De noodzakelijke extra reiskosten om de reis alsnog te kunnen aanvangen of voortzetten, tot maximaal € 500,- per persoon. De annuleringskosten van gemist aansluitend vervoer, accommodatie of andere reserveringen, tot maximaal € 500,- per persoon.

Optie 2. Volledige annulering van de overige onderdelen van de reis.

Allianz Global Assistance vergoedt dan de annuleringskosten.

Annuleringsverzekering tip

Groot voordeel voor jou is dat je nu ook als combinatie een Kortlopende Reisverzekering en Annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance kunt afsluiten. Dit betekent slechts één keer je gegevens invullen. Het scheelt tijd en is gebruiksvriendelijker. En je betaalt slechts één keer poliskosten. Dat scheelt weer.

 

Vragen?

Heb je een vraag over een annuleringsverzekering bij zwangerschap of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739