vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

ANWB verwacht files op weg naar wintersportgebieden

files-oostenrijk

De komende periode gaan 1,4 miljoen Nederlanders op vakantie. Daarvan vertrekken er 300.000 naar de sneeuw, waarbij Oostenrijk het meest favoriet is, daarna volgen Duitsland en Frankrijk. Samen met Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse wintersporters krijgt men te maken met files.

De meeste vertraging is er op de wegen in het zuiden van Duitsland rond Neurenberg, Ulm en München. Een groot knelpunt is de grenstunnel tussen Duitsland en Oostenrijk bij Füssen, de Fernpassroute.

Duitsland
In Duitsland ontstaan er lange files op de A3 Frankfurt – München, A7 Ulm – Füssen, A8 München – Salzburg, A93 knooppunt Innta l- Kufstein en A99 ring München. De piek ligt op zaterdagen tussen 09.00 en 12.00 uur maar ook vrijdagmiddag staan er al files.

Oostenrijk
In Oostenrijk staan wintersporters in de file op de routes naar de skigebieden in Tirol en Vorarlberg, de A12 Rosenheim – Innsbruck, A13 Innsbruck – Brenner, A14 Bregenz – Bludens en de B179 Füssen – Reutte. De kans op files is het grootst op zaterdagen tussen 09.00 en 16.00 uur.

Zwitserland
In Zwitserland is er zaterdagmiddag veel vertraging op de A2 Bazel – Chiasso tussen de Stalvedro- en de Gotthardtunnel en voor grensovergang Chiasso/Brogeda.

Frankrijk
In Frankrijk moeten vakantiegangers vooral op de zaterdagen 22 februari en 1 en 8 maart rekening houden met lange files op de wegen van en naar de Alpen. De A43 Lyon – Chambery – Albertville is een van de drukste routes.

Nederland
De start van de voorjaarsvakantie op vrijdag 14 februari in de regio’s Midden en Zuid veroorzaakt in ons land amper extra drukte op de weg. De regio Noord krijgt een week later vrij, van 22 februari t/m 2 maart. Veel scholen in de regio Zuid zijn vrij van 1 t/m 9 maart omdat in die week carnaval wordt gevierd.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739