vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

ANWB verwacht tweede zwarte zaterdag

files-pasen

Komende zaterdag 8 juli worden er opnieuw extreem lange files in Zuid-Frankrijk verwacht. De ANWB waarschuwt vakantiegangers om zich voor te bereiden op deze tweede Zwarte Zaterdag.

Vanaf 07.00 uur zullen de wegen op 8 augustus volstromen en het drukste moment wordt rond 12.30 uur verwacht. Ook zondag wordt een drukke dag, dan vooral door terugkerende vakantiegangers.

Frankrijk

De route door de Rhônevallei (A7) is het belangrijkste knelpunt. De problemen zijn het grootst rond Valence, ten zuiden van Lyon. In het westen van Frankrijk loopt het verkeer, net als afgelopen zaterdag, vast bij de tolstations op de A10 Parijs – Orléans – Spaanse grens. Ook de routes door het midden van Frankrijk over de A71/A75 (Clermont-Ferrand) bieden geen soelaas. Daar kwamen vakantiegangers afgelopen weekend ook in de file terecht en dat zal komende zaterdag niet anders zijn.

Duitsland

Op de Duitse Autobahnen verwacht de ANWB lange files op de A3/A9 Frankfurt-Neurenberg – München en op de A8 München – Salzburg. In het noorden is de vertraging het grootst rond Bremen en Hamburg op de A1/A7.

Oostenrijk – Zwitserland – Italië

In Oostenrijk is er zaterdag veel vakantieverkeer onderweg op de A10/A11 Salzburg richting Slovenië met als grootste knelpunt de Karawankentunnel. Ook voor de Sint Gotthardtunnel (A2) in Zwitserland is de verwachting dat de wachttijd opnieuw oploopt tot twee uur, vooral vanuit het zuiden door terugkerend vakantieverkeer. Belangrijkste knelpunten in Italië zijn de A14 bij Bologna richting zuiden en de A22 bij Trento.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739