vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

‘Veel autopech in Nederland deze zomer’ meldt Alarmcentrale Allianz Global Assistance

Veel autopech in Nederland deze zomer

De Alarmcentrale van Allianz Global Assistance heeft deze zomer 18,5 duizend telefoontjes per week beantwoord van vakantiegangers in nood. Er waren opvallend veel meldingen van autopech in Nederland en Duitsland.

Allianz Global Assistance verzorgt de medische hulpverlening voor meer dan 1,5 miljoen Nederlanders en de pechhulp- en ongevallenhulp voor 2,5 miljoen auto’s.

Meer autopech in Nederland

Opvallend is dat er deze zomer meer meldingen waren van autopech in Nederland. Op de drukste momenten kwamen er net zoveel telefoontjes binnen als op een drukke winterse dag met veel sneeuwval. Dit had vooral te maken met de overlast door het noodweer deze zomer. Op sommige plaatsen viel in één nacht evenveel regen als normaal in een maand tijd. Daarnaast volgden meer landgenoten de ‘Staycation’ trend en vierden hun vakantie thuis of in eigen land.

Meer meldingen van autopech uit Duitsland

In de vakantielanden sprong Duitsland er dit jaar uit voor wat betreft het aantal pechmeldingen. Op enkele dagen waren dit zelfs evenveel meldingen als in Frankrijk, het favoriete vakantieland van de meeste Nederlanders. Een trend die dit jaar werd voorgezet, was de groeiende populariteit van Kroatië als vakantiebestemming met de auto. Tot slot viel het op dat er veel telefoontjes binnenkwamen van automobilisten waarvan de navigatie niet meer werkte of de ruitenvloeistof op was. Erg vervelend, maar niet direct een reden om een beroep te doen op de alarmcentrale.

Top vijf vakantielanden autopech:

  1. Frankrijk
  2. Duitsland
  3. Italië
  4. België
  5. Spanje

Servicepunten in Frankrijk en Italië

Allianz Global Assistance had deze zomer vier servicepunten in Le Muy en Valras-Plage (Zuid Frankrijk) in Sarlat la Caneda (Dordogne) en aan het Gardameer in Italië. Hier waren Nederlandse monteurs beschikbaar om gestrande reizigers ter plekke te helpen. Volgens Jan Hazenburg die het servicepunt in Italië bemande, hadden de reizigers met autopech vooral problemen met de elektronica, het roetfilter, koppeling en remmen. Hazenberg legt uit: “Het roetfilter koekt snel dicht bij hoge temperaturen en een slippende koppeling heb je zo doordat Nederlanders niet gewend zijn in de bergen te rijden.”

Heb jij al een pechhulp verzekering?

Een pechhulp verzekering, de beste garantie bij pech en andere onvoorziene omstandigheden op de weg! Voor slechts € 2,54 per maand blijf je altijd mobiel bij autopech, mede dankzij vervangend vervoer zonder extra kosten.

Allianz Global Assistance is de grootste hulpverlener en reisverzekeraar ter wereld. Ongeveer 2,5 miljoen auto’s en motoren in Nederland rekenen op de hulpverlening van Allianz Global Assistance bij pech of een ongeval. Daar kan jij ook bijhoren voor slechts € 2,54 per maand.

De Pechhulp Verzekering biedt directe hulp en zorgt dat je altijd veilig thuiskomt

Blijf mobiel met de Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance want pech onderweg komt altijd ongelegen. Je staat in de brandende zon, in de regen, de vrieskou of op een donkere landweg en je auto doet niets meer. Wat dan? Je belt de alarmcentrale van Allianz Global Assistance die 24-uur per dag bereikbaar is en zij sturen professionele hulp. Gemiddeld is er binnen 35 minuten een monteur bij je. Deze repareert je auto. Lukt dat niet dan wordt jouw auto naar de plek gebracht waar jij wilt, je garage of dealer. Natuurlijk wordt jij en eventuele andere inzittenden veilig thuisgebracht. Kortom, afhankelijk van de aard van de pech, mag je van Allianz Global Assistance het volgende verwachten, zowel in Nederland als elders in Europa:

Pechhulp in NederlandPechhulp in het buitenland
Reparatie ter plekkeReparatie ter plekke
Of: versleping naar garage Of: versleping naar adres van keuzeBij reparaties tot 48 uur: hotelovernachting
Vervoer naar huis van inzittendenLanger dan 48 uur: maximaal 30 dagen vervangend vervoer
Vervangend vervoer, maximaal 2 dagenZo nodig: auto of motor naar Nederland gebracht

Hoe sluit ik pechhulp af?

De Pechhulp Verzekering van Allianz Global Assistance is hier af te sluiten voor minimaal 1 jaar. Met deze verzekering kan je rekenen op snelle en professionele hulp bij pech met je auto of motor, 24 uur per dag en 7 dagen in de week. Je kunt kiezen voor pechhulp alleen in Nederland (in- of exclusief je woonplaats), maar ook in het buitenland. De verzekering kan niet eerder ingaan dan op de vijfde dag nadat deze is aangevraagd. De Pechhulp Verzekering is alleen af te sluiten voor een auto of motor met een Nederlands kenteken. Het totaal belast gewicht mag niet meer zijn dan 3.500 kg.

Premies Pechhulp verzekering

De goedkoopste pechhulp verzekering is samen te stellen naar eigen wens. Zo kun je kiezen voor Pechhulp in Nederland met of zonder hulp in je woonplaats. Ga je met de auto op vakantie? Kies dan voor Pechhulp Europa. Een toercaravan, vouwwagen, bagagewagen of trailer is ook voordelig mee te verzekeren.

Maandpremies Pechhulp Verzekering - Allianz Global Assistance

Leeftijd voertuigNederland
Zonder woonplaatsMet woonplaats
0 - 3 jaar€ 2,06€ 3,78
4 - 7 jaar€ 2,41€ 4,47
8 - 11 jaar€ 3,10€ 5,50
12 - 15 jaar€ 4,47€ 7,22
Nederland en Europa
0 - 3 jaar€ 4,12€ 5,85
4 - 7 jaar€ 4,47€ 6,53
8 - 11 jaar€ 5,16€ 7,57
12 - 15 jaar€ 6,53€ 9,29
- Extra module voor de auto: Aanhanger € 0,75
- Extra module voor de motor: Vervangende motor € 1,87
De premies zijn exclusief assurantiebelasting.

Heb je nog geen Pechhulp buitenland verzekering? Je kan hem hier snel en voordelig afsluiten!

Waarom Allianz Global Assistance?

Pechhulp bij Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

  • Wereldwijd marktleider in hulpverlening.
  • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
  • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
  • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!

Vragen?

Stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl of bel Reisverzekeringblog in Apeldoorn: Telefoon 055 540 04 08 (09:00 – 17:00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739