vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reistip SOS International: Met de auto op vakantie? Check of autohulp is meeverzekerd op je reisverzekering!

Duitsland wil aanpassing schengenverdrag Alarmcentrale SOS International geeft deze zomerperiode wekelijks een handige reistip. De tip voor deze week: Ga je met de auto op vakantie? Check dan of autohulp is meeverzekerd op je reisverzekering!

Pech of schade aan de auto tijdens de vakantie? Dan is er bij de meeste reisverzekeringen alleen dekking voor hulp als autohulp is meeverzekerd. Een all-risk autoverzekering biedt doorgaans onvoldoende dekking hiervoor. Heb je bijvoorbeeld in het buitenland verkeerde brandstof getankt of per ongeluk de sleutels in de auto laten zitten, dan zijn de kosten om deze pech te verhelpen geheel voor eigen rekening.

Heb je een reisverzekering afgesloten inclusief automobilistenhulp, dan kan je de alarmcentrale inschakelen en regelen zij dat je de juiste hulp krijgt. Zo kan de auto bijvoorbeeld worden afgesleept, of naar Nederland worden getransporteerd en kan er vervangend vervoer worden geregeld. Zonder de autohulp aanvulling zijn zaken als afslepen, transport en vervangend vervoer niet gedekt en zullen de kosten hiervoor voor eigen rekening zijn.

Frankrijk favoriet bij autovakanties

Uit cijfers van SOS International blijkt dat ook deze zomer Frankrijk nog steeds een favoriete bestemming is voor de vakantieganger die met de auto op pad gaat. Vanaf de start van de zomervakantie deden al ruim 2.300 gestrande automobilisten vanuit dit land een beroep op de alarmcentrale. Dit is een stijging van ruim 5% ten opzichte van vorig jaar. Duitsland volgt met ruim 1.200 meldingen (een daling van 4%) en Italië neemt de derde plaats in met ruim 760 meldingen. Het aantal meldingen vanuit Italië steeg met 20%. Een verklaring hiervoor zou kunnen zijn dat men vanuit andere Europese bestemmingen (zoals Oostenrijk en Zwitserland) is doorgereden naar het zuiden in verband met het betere weer daar. Zowel Oostenrijk als Zwitserland laten een daling in het aantal meldingen zien van respectievelijk 7% en 22%.

Pech onderweg

Het overgrote deel van de mobiliteitsmeldingen bij SOS International is als gevolg van pech. Van de in totaal ruim 20.000 meldingen die de alarmcentrale tot nu toe verwerkt heeft deze zomer, betrof het in ruim 12.000 gevallen een pechmelding. De soorten pech waar men het meest mee te maken heeft zijn:

  • Motorische problemen
  • Startproblemen
  • Lekke band
  • Lege accu
  • Problemen met het koelsysteem

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739