vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Autovakantie naar Hongarije of Bulgarije? Pas op voor garagefraude!

Autovakantie naar Hongarije of Bulgarije? Pas op voor garagefraude!

Nederlanders die met de auto op vakantie gaan naar Hongarije en Bulgarije moeten alert zijn als ze hun auto daar naar een garage brengen. Volgens reisverzekeraar en hulpverlener Allianz Global Assistance komen uit deze landen steeds meer meldingen binnen van garagefraude.

De garages in deze landen voeren kostbare reparaties uit terwijl er eigenlijk maar een klein probleem met de auto is. Daarnaast zijn er meldingen dat monteurs tijdens een reparatie, dure onderdelen stelen of vervangen. Zo werd bij een automobilist die zijn auto naar de garage bracht om een band te laten verwisselen, ook de andere banden verwisseld. Deze werden vervangen door oude versleten banden.

Garagefraude

Volgens Allianz Global Assistance zijn er dit jaar opvallend meer meldingen uit deze landen gekomen over garagefraude. Allianz Global Assistance raad automobilisten in Hongarije en Bulgarije aan om bij pech, indien mogelijk, altijd bij hun auto te blijven. Ook tijdens de reparatie. Daarnaast is het goed om zoveel mogelijk foto’s te maken, zodat er aangifte gedaan kan worden bij de politie wanneer er sprake is van ontvreemding.

In Hongarije en Bulgarije bestaat geen organisatie zoals de branchevereniging BOVAG in Nederland. Garages hebben helaas geen duidelijk keurmerk, hierdoor is het moeilijk te onderscheiden welke garages betrouwbaar zijn en welke niet. Automobilisten worden door hun verzekeraar vaak naar de dichtstbijzijnde garage gestuurd als zij pech hebben, zonder zicht te hebben op de betrouwbaarheid van het bedrijf.

Bron: Verbond van Verzekeraars

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739