vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Autovakantie: Zaterdagmiddag of zondag beste vertrektijd

Autovakantie: Zaterdagmiddag of zondag beste vertrektijd
Autovakantie: Zaterdagmiddag of zondag beste vertrektijd

Geen zin aan drukte op weg naar jouw vakantiebestemming in Zuid-Europa? Volgens de ANWB is zaterdagmiddag om vier uur de beste tijd om de weg op te gaan. Zondag is ook een goed alternatief voor automobilisten die aan een autovakantie beginnen.

De ANWB heeft de reisgegevens van navigatiebedrijf TomTom van de afgelopen jaren erbij gepakt en kwam tot deze conclusie. “De wisseldagen van accommodaties zijn vaak op vrijdag en zaterdag, vandaar dat het die dagen extra druk is op de weg”, zegt Markus van Tol van de ANWB.

De bond keek naar drie trajecten. Van Utrecht naar Perpignan, naar Nice en naar Biarritz. “We hebben alleen naar Frankrijk gekeken omdat de meeste Nederlanders i.v.m de vakantie daarheen gaan. Ook zitten de meeste knelpunten op die snelwegen. Vier uur is een goede tijd om te vertrekken, want dan rij je achter al het verkeer aan. Als je ’s nachts vertrekt, zit je er middenin.”

Zwarte zaterdagen

Vanaf zaterdag 19 juli wordt het druk op de wegen richting Frankrijk, maar de twee zwarte zaterdagen zijn dit jaar op 2 en 9 augustus. Op die dagen worden honderden kilometers file verwacht. De dagen zijn zo druk omdat er zowel vertrekkende als terugreizende vakantiegangers zijn op de weg.

De grootste problemen worden verwacht op de A10 van Parijs via Bordeaux naar de Spaanse grens en op de A7/A9 van Lyon via Orange naar de Spaanse grens.

Sluit een reisverzekering met automobilistenhulp af!

Heb je geen autopechhulp verzekering? Sluit dan een reisverzekering met automobilistenhulp af. Voor slechts eenmalig € 13,75 ben je in heel Europa verzekerd tegen autopech!

De automobilistenhulpverzekering van Allianz Global Assistance biedt dekking bij het uitvallen van de bestuurder of het uitvallen van het motorrijtuig of aanhanger door pech of ongeval. De verzekering biedt alleen dekking in Europa. De verzekering is niet geldig binnen Nederland, tenzij de reis door Nederland één geheel uitmaakt met de reis vanuit Nederland naar de buitenlandse bestemming en omgekeerd. Automobilistenhulp kan worden afgesloten als aanvullende dekking op de Kortlopende Reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Automobilistenhulp: wat is gedekt?

Met Automobilistenhulp ben je onder andere verzekerd voor:

  • Het inzetten van een vervangende chauffeur of het gebruik maken van een autotransporter, indien de verzekerde bestuurder door ziekte, ongeval het voertuig niet kan of mag besturen.
  • Het terugbrengen (repatriëring) van het motorrijtuig en/of aanhanger naar Nederland.
  • Noodreparatie langs de weg, berging en vervoer.
  • Bewaking van het motorrijtuig en/of aanhanger.
  • Toezending vervangende onderdelen.

Kortlopende reisverzekering + Automobilistenhulp afsluiten

Het afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilstenhulp is vrij eenvoudig. Kies voor een kortlopende reisverzekering en vink de optie ‘automobilistenhulp’ aan. Bereken hier zelf de premie voor een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp

Waarom Allianz Global Assistance?

Allianz Global Assistance is een prima keuze. De belangrijkste redenen:

  • Grootste reisverzekeraar en hulpverlener ter wereld.
  • Eigen Alarmcentrale, 24/7 bereikbaar.
  • Ruim 2 miljoen auto’s in Nederland al verzekerd van hulp bij pech of ongeval.
  • Winnaar Gouden Schild: categorie Schadeservice van het jaar!
  • In 2011 en 2013 gekozen tot beste reisverzekeraar in Nederland.

Vragen?

Heb je een vraag over het online afsluiten van een kortlopende reisverzekering met automobilistenhulp of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op:

Reisverzekering Blog

Telefoon 055-5400408 (van 09.00 – 12.00 uur) of stuur een email: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739