vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Reisverzekering: Is een avontuurlijke vakantie gedekt?

Reisverzekering: Is een avontuurlijke vakantie gedekt?
Reisverzekering: Is een avontuurlijke vakantie gedekt?

Een vakantie zorgt voor de nodige ontspanning. Dat hoeft niet te betekenen dat je drie weken op een strand gaat liggen bakken. Steeds meer Nederlanders kiezen voor een avontuurlijke vakantie. Tijdens een vakantie worden soms ook gevaarlijk sporten beoefend.

Maar hoe zit dat met je reisverzekering als je bijvoorbeeld gaat bergbeklimmen, is dat wel verzekerd?

Welke activiteiten zijn gedekt bij een avontuurlijke vakantie?

Heb je al een (doorlopende) reisverzekering? Kijk dan eerst naar je polisvoorwaarden. Hierin lees je welke activiteiten wel en niet zijn gedekt. Misschien heb je een aanvullende dekking nodig. Meestal vallen de volgende sporten niet onder de standaarddekking van een reisverzekering:

 • Wintersport
 • Bergbeklimmen
 • Raften/Kiten
 • Abseilen
 • Ultralight vliegen
 • Zweefvliegen

Een avontuurlijke vakantie verzekeren?

Heb je een actieve vakantie geboekt? Denk er dan aan dat je voor een aantal sporten een aanvullende dekking nodig hebt. Kijk in iedere geval je polis na indien je gaat:

 • Bergbeklimmen
 • Skiën
 • Diepzeeduiken
 • Parachutespringen
 • Waterskiën

Er zijn ook speciale reisverzekeringen voor avontuurlijke en gevaarlijke sporten zoals de Adventure & Survival reisverzekering van Allianz Global Assistance. Deze reisverzekering dekt vrijwel alle bijzondere en extreme sporten.

Let ook op de bagagedekking van de reisverzekering

Als je gaat sporten tijdens je vakantie, heb je misschien een dure sportuitrusting bij je. Die is over het algemeen niet standaard meeverzekerd op de reisverzekering. Tegen een kleine meerprijs kun je de dekking van je bagageverzekering uitbreiden. Of je sluit een speciale reisverzekering af voor avontuurlijke sporten tijdens je vakantie.

Allianz Global Assistance Adventure & Survival Verzekering

Alle risico´s van survival, extreme sporten en andere outdoor activiteiten zijn standaard verzekerd, evenals aansprakelijkheid en reisongevallen. Premie berekenen en/of afsluiten:

Ga je voor een langer periode naar het buitenland (1-24 maanden) bijvoorbeeld om te backpacken en ook aan bijzondere sporten doen? Kies dan voor de Allianz Globetrotter reisverzekering met dekking voor bijzondere sporten.

Vragen?

Heb je een vraag over een Adventure & Survival Verzekering of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op. Telefoon: 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 2 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739