vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Azië financieel interessant voor expats

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Wie graag in het buitenland wil werken en goed wil verdienen moet in Azië zijn. Expats worden in Singapore het best betaald.

Dat is de conclusie van een rapport van de bank HSBC Holdings bij meer dan vijfduizend expats in honderd landen.

Singapore

Uit het onderzoek blijkt dat 54% van de expats in Singapore een jaarinkomen van meer dan 200.000 dollar ontvangen. Ook blijkt dat 74 procent van de expats in Singapore na hun aankomst een betere financiële status hebben verworven, terwijl 80 procent ook laat weten dat hun besteedbaar inkomen flink is gestegen. Bij 44 procent is het besteedbaar inkomen door de komst naar Singapore met minstens 50 procent is toegenomen, tegenover een wereldwijd gemiddelde van slechts 19 procent.

Azië biedt veel voordelen voor expats

Driekwart van de ondervraagde expats liet weten dat ook de levenskwaliteit is gestegen door de komst naar Azië. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Hoger besteedbaar inkomen.
  • Meer veiligheid (ook voor kinderen van expats).
  • Sneller ontwikkeling van de carrière.
  • Toename levenskwaliteit.

Het belangrijkste probleem is de integratie in de lokale gemeenschap. Slecht 19% van de respondenten konden zich integreren in de plaatselijke gemeenschap, terwijl 41% toegeeft meer contacten te hebben met andere expats dan met de lokale bevolking.

Expats melden een actiever sociaal leven

De onderzoekers benadrukken dat Azië steeds belangrijker wordt in de expat-wereld. Van de financieel meest interessante bestemmingen zijn er vijf in Azië gevestigd. Na Singapore volgen Thailand, de Kaaiman-eilanden, Bermuda, Hongkong, Mexico, Zwitserland, Maleisië, Zuid-Afrika en China.

De expats in Aziatische landen getuigen ook vaker op hun nieuwe locatie een actiever sociaal leven te leiden dan voorheen. Wereldwijd heeft 25 procent het over een actiever sociaal leven op zijn nieuwe locatie, maar in Singapore stijgt dat tot 43 procent. In Hongkong en Thailand loopt dat nog verder op tot respectievelijk 52 procent en 60 procent.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739