vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Baby zwaargewond door heet water uit hotelkraan

Baby zwaargewond door heet water uit hotelkraan Een zes maanden oud baby’tje uit een Amerikaans gezin heeft vorige maand tweedegraads brandwonden opgelopen toen er opeens gloeiend heet water uit de kraan in hun Amsterdamse hotel kwam.

Het hotel erkende de fout aanvankelijk en betaalde de hotelovernachtingen terug, maar wilde later van aansprakelijkheid niets meer weten. Daarop hebben de Amerikanen letselschadebureau JBL&G ingeschakeld.

Op vakantie in Europa had het gezin uit North-Carolina een kamer geboekt in een hotel aan een van de grachten in Amsterdam. Toen de vrouw haar ene dochter – de helft van een tweeling – in de wasbak wilde wassen, ging het mis. Ze opende de kraan, en daar kwam koud/lauw water uit. Toen ze de kraan verder opendraaide, kwam er opeens bijna kokend heet water uit. In het ziekenhuis en het brandwondencentrum in Amsterdam werden tweedegraads brandwonden geconstateerd.

Aanvankelijk ging de moeder er in haar eerste schrik vanuit dat het ongeluk haar schuld was. Toen het echtpaar de bewuste kraan echter beter bestudeerde, bleek het niet om een eenmalig incident te gaan, maar kwam er na een tijdje steevast opeens loeiheet water uit de kraan. Op een filmpje dat ze ervan hebben gemaakt is dat ook duidelijk te zien aan de stoomvorming.

Een medewerker van het hotel erkende volgens de ouders in eerste instantie dat de kraan een fout mechanisme had en dat het hotel daarvoor verantwoordelijk was. Het gezin kreeg na enige moeite de kosten voor drie nachten verblijf vergoed. Van verdere aansprakelijkheid voor bijvoorbeeld de medische kosten wilde het management daarna echter niets meer weten. De Amerikanen hebben daarom een letselschadebureau in Amsterdam ingeschakeld om ook die medische kosten en een bedrag aan smartengeld te claimen. Volgens de geschrokken vader is het in de Verenigde Staten onmogelijk en zelfs verboden dat er zo heet water uit hotelkranen komt.

Het hotel laat weten dat de zaak bij hun aansprakelijkheidsverzekering is gemeld. Het getroffen gezin is, na het onfortuinlijke verblijf in de hoofdstad, inmiddels weer thuis.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739