vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Backpacken Australië: Denk aan je visum en reisverzekering!

Backpacken Australië: Denk aan je visum en reisverzekering!
Backpacken Australië: Denk aan je visum en reisverzekering!

Ben je van plan te gaan backpacken en reis je naar Australië? Dan heb je altijd een visum nodig.

Er zijn verschillende soorten visa afhankelijk van je reisdoel. Ben je van plan te gaan werken in Australië dan moet je daarvoor een speciaal visum aanvragen.

Reisverzekering en werken

Denk naast het visum ook aan je reisverzekering. Een standaard reisverzekering is voor backpackers meestal niet voldoende en werken is daarop vrijwel altijd uitgesloten.

Electronic Travel Authority (ETA)

Sinds 1996 hanteert de Australische regering een elektronisch visa systeem, genaamd Electronic Travel Authority (ETA). Wanneer je via internet een visum aanvraagt, krijg je alleen een elektronische bevestiging hiervan. Een stempel of sticker in je paspoort is hierdoor verleden tijd.

Aanvragen via internet of per post

Een visum is aan te vragen via internet of per post. Indien je een reis boekt via een reisbureau, dan zullen zij meestal het toeristenvisum voor je regelen. De meest voorkomende visa zijn:

  • Toeristenvisum (Visitor ETA).
  • Werkvisum (Working Holiday Maker Visa).
  • Studentenvisum.

Toeristenvisum: Visitor ETA

Het toeristenvisum is geldig voor een verblijf van maximaal drie maanden. Vaak wordt dit visum automatisch geregeld door het reisbureau of de luchtvaartmaatschappij, maar vraag hier voor de zekerheid altijd naar. Het is met dit visum niet mogelijk om te werken in Australië.

Indien je tijdens je verblijf toch beslist om langer dan drie maanden te blijven, dan kun je het visum met een jaar verlengen. Dit kost ongeveer € 175. Let er wel op dat je dan geen mogelijkheid meer hebt om het toeristenvisum naar een werkvisum om te zetten.

Werkvisum: Working Holiday Maker Visa

Veel backpackers bekostigen hun wereldreis door onderweg te werken. Om te kunnen werken in Australië, heb je een Working Holiday Maker Visa voor nodig. Dit visum is maximaal één jaar geldig voor jongeren van 18 tot en met 30 jaar.

Het Working Holiday Maker Visum kost ongeveer € 175. In uitzonderlijke gevallen kun je het na een jaar nog een keer verlengen. Bij de aanvraag van dit visum moet je een uitgebreid formulier invullen over je persoonlijke situatie, eventueel crimineel verleden, gezondheid etc.

Tevens dien je aan te tonen dat je ruim 5.000 Australische dollars op je rekening hebt staan. Voor jongeren onder de 21 jaar mogen hun ouders financieel garant staan.

Regelmatig verandert de procedure voor de aanvraag van het Working Holiday Visa. Wacht daarom niet te lang met het aanvragen van het visum en houd de ontwikkelingen in de gaten.

Studentenvisum

Om in Australië te studeren heb je als buitenlandse student een studentenvisum nodig. Dit visum is alleen aan te vragen als je een voltijdstudie aan een geregistreerde opleiding volgt. In de eerste plaats moet je aan kunnen tonen dat je bent aangenomen op de opleiding, vervolgens dien je een uitgebreid formulier in te vullen en als laatste controleert de Australische overheid voor dit visum, of je voldoende saldo op je bankrekening hebt.

Globetrotter Verzekering voor backpackers

Voor backpackers die gaan werken in het buitenland is een standaard reisverzekering niet voldoende. Vaak bieden doorlopende reisverzekeringen een lagere dekking en sluiten werk of studie zelfs uit.

Ga je backpacken en werken in Australie? Sluit dan de vernieuwde Globetrotter Verzekering af. Deze is volledig afgestemd op de risico’s die reizigers kunnen lopen tijdens hun lange verblijf in het buitenland. Naast het reizen is ook (vrijwilligers)werk in het buitenland standaard meeverzekerd. Voor werk met verhoogd risico moet je een toeslag betalen.

Meer informatie of een premieberekening? Klik hier: Globetrotter Verzekering

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739