vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

10 uitstekende bestemmingen voor backpackers

10 uitstekende bestemmingen voor backpackers
10 uitstekende bestemmingen voor backpackers

Backpackers reizen alleen met een rugzak en is een van de leukste en goedkoopste manieren om de wereld te verkennen. Met uitsluitend het hoogstnoodzakelijke in je backpack, reis je eenvoudig van stad naar stad en van land naar land.

Overnachten in herbergen, bed & breakfast en pensions is een geweldige ervaring. Je weet niet waar je de volgende nacht overnacht, je ontmoet de meest bijzondere mensen en het levert je herinneringen voor een leven op naast de meest intense levenservaring. Het mooiste van alles? Je hebt niet al te veel geld nodig om je backpack droom te realiseren. Vergeet niet om een goede backpackers verzekering af te sluiten zodat je ook hulp krijgt bij problemen.

Hoewel je als backpacker in principe overal kunt reizen, zijn er landen die perfect matchen met jou en je rugzak, wij noemen er 10.

1. Bolivia
Bolivia is geen dure bestemming maar er naar toe reizen kan soms wel duur uitvallen. Maar, als je er eenmaal bent, dan word je getrakteerd op ansichtkaartplaatjes als het meer Lago Titicaca (het hoogstgelegen ter wereld) of het fotogenieke Salar de Uyuni, waar de hemel en de aarde in de horizon overvloeien en diepte ontbreekt. Hoewel steeds meer mensen Bolivia weten te vinden, liggen de prijzen er nog altijd laag.

2. Cambodja
Als je er ooit van hebt gedroomd om in een decor a la Indiana Jones (of zo je wilt: Lara Croft) te wandelen, langs ruïnes overwoekerd door planten, dan is Angkor jouw plek. Dit gigantische, wonderschone tempelcomplex is een cadeautje, net als het feit dat Cambodja een de goedkoopste landen in Zuidoost-Azië is. Het is ook een van de armste landen en dat zie je onder meer aan de manier waarop het openbaar vervoer is geregeld. Houd daar rekening mee. Als je het aandurft om met jou backpack Cambodja te verkennen, dan word je beloond met unieke plaatsen, een rijke cultuur, verlaten stranden en de fantastische street food scene van Phnom Penh.
Van verlaten stranden, ontmoetingen met monniken tot de pracht van Angkor Wat.

3. Guatemala
Guatemala is een geweldig mooi land, maar je moet er wel met enige voorzichtigheid naar toe reizen. Het is er soms onrustig en je moet weten waar je niet moet komen. Dit goedkope Centraal-Amerikaanse land biedt zo’n culturele rijkdom dat het je direct inpakt. Begin bij de Maya-ruïnes van Tikal in het noorden (zonder twijfel de beste van deze regio) tot de watervallen van Semuc Champey, wandel over een van de vele vulkanen en bezoek het sprookjesachtige meer Lago Atitlán. De reis zal voorbijvliegen en je wilt vast terug. Vermijd wel de hoofdstad Guatemala City. En de voormalige hoofdstad Antigua vind je of geweldige mooi of te toeristisch, het is hoe dan ook een bezoek waard! Parque Tikal met z’n Maya ruïnes is een van de best bewaarde geheimen van Guatemala.

4. Indonesië
Ok, reizen naar Indonesië is niet de goedkoopste optie in de wereld, zeker niet als je ook binnenlandse vluchten boekt. Maar het komt goed met: een beetje sparen, een goedkope vliegticket en in de wetenschap dat Indonesië een goedkoop land is. Indonesië is een fascinerende en toch ook wel mysterieuze bestemming. Hier geniet je van de mooiste stranden, dichtbeboste oerwouden en van de zeer vriendelijke inwoners. Van de chaos van Jakarta tot de knalblauwe wateren van Bali, Indonesië is een groot backpackersparadijs.

5. Laos
Als je een strandfan bent, dan is Laos misschien niet jouw meest perfecte bestemming om te gaan backpacken. Ben je op zoek naar unieke ervaringen en heb je zin om een van de meest onbekende en onontdekte Zuidoost-Aziatische landen te beleven, ga dan naar Laos! Maak een rondreis langs mooie steden zoals Vientián of Luang Prabang, doorkruis het plattelandshart van het land met groene, glooiende velden en laat je omringen door beboste bergen en mooie watervallen. Geloof ons: Laos is een bestemming in opkomst.

6. Maleisië
Het exotische en multiculturele Maleisië staat bekend om z’n enorme natuurschoon, talrijke stranden en eilanden die die van Thailand doen verbleken. Het bezit een van de oudste tropische regenwouden ter wereld en een levendige cultuur. Misschien is het minder goedkoop dan India, maar het is er ook veiliger en stabieler en het rondreizen is eenvoudiger. Bereid je voor op het beklimmen van de Petrona Towers, dompel jezelf onder in Taman Negara en breng enkele dagen op de stranden van Perhentian eiland. Ga je mee?

7. Nepal
Nepal is veel meer dan een bestemming met immense bergketens, de hoogste bergtoppen of een soort deelstaat van India. Vergeet de vooroordelen en durf het indrukwekkende culturele en natuurlijke erfgoed te beleven van een land dat je grijpt en onder je huid kruipt. Bezoek vooral de boeddhistische tempels zoals die van Bhaktapur en die van de vallei van Kathmandu. De kleuren, de landschappen, de geuren en de mensen zullen je op zo’n manier verrassen dat het lang duurt voor je Nepal uit ‘je systeem’ krijgt.

8. Nicaragua
Nicaragua is mooi, inspirerend en heeft een natuur waar je u tegen zegt. Dit Midden-Amerikaanse land is in feite nog altijd een ruwe diamant die nog geslepen en ontdekt moet worden. Het is populair onder backpackers en hipsters, maar niet in dezelfde mate als omringende landen. Het is dan ook behoorlijk budgetvriendelijk om hier rond te reizen. Helemaal als je de combinatie zoekt van overweldigende, ruige natuur en koloniale steden. Zet de kleurrijke stad Granada op je lijst, net als de tientallen vulkanen die je honger naar avontuur aanwakkeren en je zult willen varen over de meren en rivieren. Nicaragua is een spectaculaire bestemming, ook om te surfen in de Stille Oceaan of om te diepzeeduiken in het Caribisch gebied.

9. Peru
Misschien heb je hem al vaak gezien: de Machu Picchu, maar dit is geen excuus om niet naar Peru te gaan en om het pad van de Inca’s niet te bewandelen. Het is hoe dan ook een unieke belevenis op een unieke plek in de wereld. Peru is een bekende en behoorlijk toeristische bestemming maar er valt meer dan genoeg te ontdekken terwijl jij leeft vanuit je rugzak. Met tropische regenwouden, eeuwenoude ruïnes, fotogenieke landschappen en perfecte stranden. En niet te vergeten: een uitstekende keuken. Begin in hoofdstad Lima en kies vanuit daar je volgende reisdoel in Peru.

10. Turkije
Turkije is een bestemming dichtbij en een budgetvriendelijk land. Het land kent een roerige en rijke geschiedenis die zich uit in een mengeling van culturen uit het oosten en uit het westen. Als je van lekker eten houdt, dan is dit het land om naar toe te gaan. De Turkse gastronomie is spectaculair in smaken, geuren en kleuren. Reis hier ook langs historische bezienswaardigheden zoals de ruïnes van Troya, bezoek de blauwe moskee in Istanbul en zet het katoenkasteel van Pamukkale op je reisschema. Als je houdt van de buzz van grote steden, Istanbul here we come! Met bruisende bazaars, de machtige Bosporus, lokale winkeltjes en relaxte koffiecafés. Te gek!

Staat je rugzak al klaar om te gaan? We hopen je enkele goede ideeën te hebben gegeven om met je backpack de wereld te veroveren.

Bron: Skyscanner

Backpackers reisverzekering

Verzekeraars bieden speciale reisverzekering aan voor backpackers. Deze reisverzekering kun je voor een langere periode afsluiten. Tot maximaal twee jaar. Maar er zijn nog meer verschillen ten opzichte van een standaard reisverzekering. Zo is het toegestaan om tijdens je reis te werken. Niet iedere backpacker zal een avontuurlijke reis gaan maken. Maar omdat je ver van huis bent is het plezierig om een goede reisverzekering te hebben. Meer weten? Lees hier informatie: Welke reisverzekering is geschikt voor Backpackers?

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739