vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Bangkok populairste reisbestemming ter wereld

bangkok

De Thaise hoofdstad Bangkok is de populairste reisbestemming van 2016. Dat blijkt uit de Index of Global Destination Cities van Mastercard. Na Bangkok en Londen volgen Parijs, Dubai en Singapore. 

Thailand, de tweede economie in Zuidoost-Azië, verwacht dit jaar met 33 miljoen bezoekers een nieuw record te breken. Bangkok alleen is al goed voor ruim 21 miljoen bezoekers. Deze metropool staat dan ook garant voor een flitsende grootstedelijke levensstijl, in combinatie met een typisch oosterse culturele activiteit.

Amsterdam staat wereldwijd op de dertiende plaats, in Europa staat de hoofdstad zelfs op de vijfde plek. De stad moet alleen Londen, Parijs, Istanbul en Barcelona voor zicht dulden.

Het verschil tussen de mondiale top tien en de snelst groeiende top tien steden suggereert dat Azië, Oceanië, het Midden-Oosten en Afrika steeds belangrijker voor het wereldwijde economische landschap zijn geworden. Veel geanalyseerde steden in de Index laten toenemende groei zien, waarbij zowel belangstelling is voor de cultuur als het leven in de steden.

De Global Destination Cities Index die Mastercard al zeven jaar achtereen publiceert, meet het aantal internationale bezoekers dat in de 132 meest bezochte steden minstens één nacht verblijft.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739