vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Baobab/Summum heeft financieel onvermogen aangemeld bij SGR

Baobab/Summum heeft financieel onvermogen aangemeld bij SGR

De bekende verre reizen specialisten Baobab en Summum zijn failliet. Vandaag heeft de moedermaatschappij Terra Travel financieel onvermogen aangemeld bij de SGR. 

De SGR vermeld het volgende op de website:

“Op 27 augustus 2013 heeft Terra Travel BV te Amsterdam (Houtmankade 42A) financieel onvermogen bij SGR aangemeld. Terra Travel BV handelt ook onder de namen Baobab Reizen, Summum Reizen en FCm Groups & Incentives.

SGR zal nog een aantal reizen uitvoeren, zie ook artikel 10 lid 1 van de garantieregeling. Later vandaag zullen wij een lijst van de reizen die worden uitgevoerd publiceren. 

Consumenten die bij Terra Travel BV een reis onder de SGR-garantieregeling hebben geboekt ontvangen binnenkort een e-mail (op het e-mailadres zoals opgegeven aan Terra Travel) waarin staat of SGR hun reis uitvoert of het vooruitbetaalde reisgeld terugbetaalt. Indien de reis door SGR wordt uitgevoerd, dan blijven de reisvoorwaarden van toepassing. Dat betekent o.a dat nog niet betaalde reissommen aan SGR moeten worden betaald.

Indien u op 29 augustus a.s. nog geen emailbericht van SGR heeft ontvangen, neemt u dan contact met ons op.

In alle gevallen geldt dat wij u dringend adviseren geen betalingen meer aan Terra Travel BV te doen voor nog niet aangevangen reizen, ook niet op uitdrukkelijk verzoek van de curator. Betalingen gedaan na 27 augustus 2013 worden niet meer door SGR gegarandeerd”.

Op de website van Baobab staat het volgende te lezen:

“Na 41 trotse jaren met prachtige reizen, geweldige reisleiders en tienduizenden tevreden gasten, tot de dag van vandaag, is een dergelijke reisorganisatie helaas niet langer zelfstandig houdbaar.

Wij hechten er waarde aan u direct en persoonlijk te informeren en hopen dat u, ondanks de inhoud van dit bericht, een fijne reis zult hebben en dat u positief zult terugdenken aan ons, onze reizen en onze collega’s in binnen en buitenland. 

Wij hebben het met heel veel liefde en passie voor u gedaan. 

Met vriendelijke groet, namens alle collega’s en reisleiders,

De directie van Terra Travel BV”.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739