vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Beleef het prachtige Indonesië

 

Indonesië is de grootste archipel ter wereld en is gezegend met zeer uiteenlopende culturen en groot aantal toeristische attracties. Indonesië staat bekend om haar adembenemende natuur, eeuwenoude tradities en talloze culturen.

De Borobudur op Java, de nationale parken op Sumatra, de rijstvelden op Bali, de Toraja stammen van Sulawesi en de prachtige onderwaterwereld zijn enkele van de vele highlights van Indonesië. Van zonaanbidders, cultuurliefhebbers tot duikfanaten, Indonesië heeft voor ieder wat wils!

Beroemde tempels in Java

De Borobudur is misschien wel de bekendste trekpleister van Indonesië. En dat is ook niet zo gek: het tempelcomplex is adembenemend mooi. Het grootste boeddhistische tempelcomplex ter wereld werd tussen 750 en 850 na Chr. gebouwd en is opgebouwd uit twee miljoen blokken steen. Het allermooist is om er de zonsopgang te bekijken: het is dan nog lekker rustig en de sfeer is magisch. Als je toch op Java bent, sla dan dat andere UNESCO hoogtepunt niet over: de Prambanan. Dit Hindoeïstische complex ligt op een steenworp afstand van de Borobudur en bestaat uit vele tempels met prachtige details.

Kopi koffie?

Koffie is al lang niet meer alleen een cafeïneshot om de dag mee te beginnen: voor velen is het een echte lifestyle geworden. Over de hele wereld wordt er van het zwarte goud genoten. Indonesië is één van de grootste koffieproducenten ter wereld. Voor veel Indonesiërs, van koffieboeren tot handelaren, is koffie dan ook een belangrijk deel van het dagelijks leven. Bewonder de eindeloze koffieplantages, breng een bezoek aan een coffee farm en bovenal: geniet van de heerlijke Indonesische koffie.

Hiken op de Rinjani vulkaan

De machtige Rinjani vulkaan torent met zijn 3726 meter hoog boven het eiland Lombok uit. Een klim naar de top is niet makkelijk, maar het uitzicht maakt het absoluut de moeite waard. De meerdaagse trekkingstochten worden als één van de mooiste in Zuidoost-Azië beschouwd. Segara Anak, het halvemaanvormige meer, is voor Indonesiërs een spirituele plek. Balinezen komen er jaarlijks om een ceremonie uit te voeren en mensen die het Wetu Telu geloof aanhangen bidden er met volle maan.

Ervaar de prachtige zonsopkomst bij Mount Bromo

Oost Java staat onder andere bekend om het Bromo Tengger Semeru National Park. Dit National Park maakt grote indruk tijdens een beklimming in de vroege ochtend waarbij je met een jeep hobbelend naar boven rijdt. Eenmaal boven is het wachten tot de zon opkomt, maar het is het wachten meer dan waard! Dit is zeker één van de meest magische zonsopkomsten die je ooit hebt gezien. Nog niet moe van het vroege opstaan en alle indrukken? Beklim dan de krater van Mount Bromo en geniet ondertussen van het maanlandschap waarin je je bevindt.

Sulawesi: een waar duikersparadijs

Sulawesi, vroeger bekend als Celebes, is het derde grootste eiland van de Indonesische archipel. Voor duikliefhebbers is Sulawesi een waar paradijs! De opties zijn oneindig. In het noorden van Sulawesi zijn alleen al meer dan 150 duikspots te vinden. De Bunaken behoren tot de mooiste ter wereld. Hier ligt het wrak van een Nederlands schip dat zonk in de Tweede Wereldoorlog. Inmiddels is dit wrak de thuishaven geworden van veel vissen. Neem een duik in het water en ontdek de levendige onderwaterwereld, je vindt er een diversiteit aan gekleurde tropische vissen en enorme formaties koraalsoorten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739