vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Meer Belgen en Duitsers naar Nederland deze zomer

Consumentenbond blij met betere rechten voor luchtvaartpassagiers Deze zomer hebben meer buitenlandse toeristen hun zomervakantie in Nederland doorgebracht dan vorig jaar. Het aantal zomervakanties in eigen land is gelijk gebleven, aldus het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

Ondanks het wisselvallige weer en het wisselende beeld is de sector redelijk tevreden over het verloop van de zomer.

Zomer in Nederland

Deze zomer zijn er iets meer buitenlandse toeristen naar Nederland gekomen. Opvallend was de stijging van het aantal Duitse en Belgische toeristen, met name aan de kust en in Noord-Brabant. Door de economisch onzekere tijden, blijven Belgen en Duitsers dichter bij huis.

Voor wat betreft de binnenlandse vakanties kwam de zomer laat op gang. Het mooie weer van de afgelopen weken zorgde voor een run op last minutes en was een stimulans om er in de nazomer nog op uit te trekken. De accommodaties laten een wisselend beeld zien: de campings hebben overall minder vakantiegangers ontvangen en de bungalowparken hebben, ondanks regionale verschillen, een redelijke zomer achter de rug. De hotels lieten een lichte groei zien. Vergeleken met vorig jaar is het aantal zomervakanties in eigen land gelijk gebleven.

Meer buitenlandse toeristen in 2012

Het NBTC stelt de jaarverwachting voor 2012 voor wat betreft het inkomend toerisme positief bij. In 2012 zullen in totaal zo’n 11,7 miljoen buitenlandse toeristen ons land bezoeken (+4%). Dat komt met name omdat de groei uit Europa positiever uitvalt dan eerder verwacht. Europeanen blijven, ondanks de economische crisis, internationaal reizen.

De bestemming Nederland is sterk afhankelijk van de Europese herkomstmarkten. Zo’n 80% van al het internationale bezoek komt uit Europa. Net als vorig jaar zet de groei uit de buurlanden door. België is al jaren een groeimarkt en ook de groei van onze belangrijkste herkomstmarkt Duitsland zet door.

Intercontinentale bezoekers

Opvallend is ook dat het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Italië het beter doen dan eerder verwacht. Voor de verdere Europese landen geldt dat de groei van het aantal vliegverbindingen een positief effect heeft op het buitenlands bezoek aan Nederland.

In Azië groeit de economie nog steeds stevig en dat resulteert in een aanhoudende groei van het aantal intercontinentale bezoekers. Voor de binnenlandse vakanties verwacht het NBTC een stabilisatie van het aantal vakanties in eigen land.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739