vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

België en Verenigd Koninkrijk versoepelen visumaanvraag Chinezen

Schengen-visa-225x221 Chinese toeristen geven veel geld uit en zijn daarom graag geziene toeristen in Europa. Om drempels weg te nemen en de voordeur nog wat verder open te zetten kunnen Chinese toeristen nu twee visums krijgen voor zowel het Schengengebied als het Verenigd Koninkrijk.

Voorheen moesten de Chinezen twee keer de visumprocedure door omdat het Verenigd Koninkrijk geen deel uitmaakt van vrij verkeer in Schengen. Dankzij de samenwerking tussen Brussel en Londen kan dat nu in een keer. Vooral de Britten zijn blij met deze oplossing omdat de meeste Chinezen alleen een Schengenvisum aanvragen waarmee ze naar 26 verschillende landen kunnen reizen. Hierdoor viel Londen buiten de boot.

Vanaf 1 juli kunnen Chinezen in één keer een visum aanvragen voor het Verenigd Koninkrijk en door de samenwerking met België voor alle Schengenlanden. Naast Londen hopen ook Belgische steden als Brussel en Luik te profiteren van de nieuwe regeling. België is dankzij nieuwe vliegverbindingen steeds populairder onder Chinese toeristen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739