vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Bespaar op de kosten voor je autohuur in het buitenland met deze tips!

CTAlogo 1

Allianz Eigen Risico Huurauto Verzekering

Bereken hoeveel jij bespaart met de huurauto verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

Al v.a. €6,75 per dag goed verzekerd!

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Allianz Eigen Risico Verzekering Autohuur

Bereken hoeveel jij bespaart met de autohuur verzekering van Allianz.

  Wereldwijd verzekerd (ook in Nederland).

  Voor huurauto of huurcamper.

  Eigen risico én borg verzekerd tot max. €6.000,-

  Scherpe premie: goedkoper dan afkopen bij verhuurbedrijf

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld!

Voor €6,75 per dag goed verzekerd!

Een auto tot je beschikking hebben tijdens je vakantie is  gemakkelijk, maar meestal ook prijzig. Lees daarom eerst onze bespaartips dat scheelt weer in de kosten.

De service en prijzen verschillen sterk bij autoverhuurbedrijven. Daarom is goed om diverse aanbieders van huurauto’s met elkaar te vergelijken. Er zijn meerdere vergelijkingswebsites die je daarvoor kan raadplegen.

Het loont dan om van tevoren de verschillende ophaallocaties te checken. Het is wellicht handig om zo dicht mogelijk bij je plaats van bestemming een auto te huren, maar in veel gevallen huur je dezelfde auto voor minder als je hem ophaalt op een locatie net iets verder weg van het vliegveld. Soms rijdt er zelfs een gratis shuttlebus.

Reserveer je huurauto tijdig

Net als bij vliegtickets, geldt voor autohuur in het buitenland dat je de beste deals krijgt als je ruim van tevoren boekt. Kijk ook naar een aanbieding voor een week in plaats van een paar dagen. Dit kan soms voordeliger zijn.

Bespaar op de kosten voor je autohuur in het buitenland met deze tips!
Bespaartips autohuur

Bespaar een huurdag

Je kan al snel de kosten van één huurdag besparen door slim te boeken. Bij een personenauto staat één huurdag gelijk aan 24 uur en geen kalenderdag. Bijvoorbeeld: je huurt een week een personenauto. Op dag 1 haal je het voertuig om 14:00 uur op. Op dag 8 brengt je de auto om 15:00 uur terug. Je betaalt dan voor 8 huurdagen. Breng je de huurauto vóór 14:00 uur terug, dan betaal je 7 dagen.

Ongelimiteerde kilometers versus gelimiteerde kilometers

Bent je van plan veel kilometers te rijden? Kies dan voor een aanbieder met ongelimiteerde kilometers. Als je niet kilometers gaat rijden is het meestal voordeliger om te kiezen voor een autoverhuurder met gelimiteerd aantal kilometers. Het vooraf uitzoeken hiervan kan je een hoop geld besparen. Op deze manier betaal je alleen voor de kilometers die je werkelijk rijdt.

Eigen risico en borg afkopen met een verzekering

Vaak is een cascoverzekering voor de huurauto verplicht of inbegrepen bij de prijs van de autohuur. Meestal is er dan ook sprake van een flink eigen risico. Het is dan goed om niet direct in te gaan op de aanbieding van de het verhuurbedrijf. Meestal is dit vrij duur en je hebt slechts de keuze uit één aanbieder. Een goed alternatief is de Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Met deze verzekering worden bij diefstal van en schade aan het voertuig het eigen risico én de ingehouden borg vergoed. Deze huurautoverzekering kost slechts  € 6,75 per dag.

Lever je auto in met een volle tank

Wanneer je de huurauto weer gaat inleveren, moet deze volgetankt zijn. Bij de meeste autoverhuurbedrijven is het mogelijk dit door het autoverhuurbedrijf te laten doen. Dit is echter wel duurder dan wanneer je zelf tankt. Dus ga vlak voor het inleveren van de gehuurde auto deze nog even voltanken.

Controleer je huurauto en maak foto’s

Controleer de auto altijd goed voor je wegrijd bij het verhuurbedrijf. Maak vooraf foto’s van bestaande schades, zoals krasjes, deuken en steenslag. Controleer ook binnenkant van de auto op schade of vlekken in de bekleding. Vergeet ook niet de banden op beschadigingen te controleren. Wanneer de vorige huurder een stoeprand heeft geraakt kan de zijkant van de band behoorlijke schaafplekken hebben.

Extra’s en opties? Vaak te duur

Een kinderzitje, bagagebox, sneeuwkettingen of navigatiesysteem als optie mee huren is erg duur. Soms nog duurder dan zoiets zelf aanschaffen. Let daarop. Navigeren met je telefoon is een stuk goedkoper. Je kan ook Google Maps aanzetten in de vliegtuigmodus. Ook zijn er digitale kaarten te koop voor telefoons die je offline kan gebruiken.

Voordelige Eigen Risico Verzekering Autohuur

Je kan hier voordelig het eigen risico en borg bij autohuur of camperhuur verzekeren bij Allianz Global Assistance voor slechts € 6,75 per dag. Je eigen risico en borg zijn dan voor maximaal € 6.000,- verzekerd, kortom de ideale huurautoverzekering.

Als je onderweg schade aan het huurvoertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. De Eigen Risico Verzekering Autohuur is een aanvullende verzekering om het eigen risico van een cascoverzekering af te dekken. De premie voor deze verzekering is bijzonder gunstig, zoals je hieronder kan zien:

Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
Premies Eigen Risico Verzekering Autohuur
PremieHuurautoHuurcamper
Europa€6,75€15,-
Wereld exclusief de VS en Canada€6,75€15,-
Wereld inclusief de VS en Canada€6,75€17,50
Getoonde bedragen zijn exclusief assurantiebelasting. Je hoeft geen poliskosten te betalen. Er geldt een minimumpremie van 5 dagen.

Heb je nog geen Eigen Risico Verzekering autohuur? Sluit hem hieronder af!

Vragen?

Heb je een nog een vraag over de Eigen Risico Verzekering Autohuur? Stuur een e-mail info@reisverzekeringblog.nl of bel: Telefoon 055 540 04 08 (van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen).

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739