vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Besparen op je autohuur? Lees de tips!

Besparen op je autohuur? Lees de tips!
Besparen op je autohuur? Lees de tips!

Voor velen geeft een huurauto tijdens een vakantie het gevoel van ultieme vrijheid, maar kan het ook kopzorgen opleveren. Vooral op het gebied van prijzen heerst vaak de onzekerheid of het een goede deal is, of dat er juist de hoofdprijs wordt betaald.

Om Nederlanders te helpen bij het vinden van de beste deal voor een huurauto, analyseerde reiszoekmachine KAYAK.nl zoekopdrachten van Nederlandse reizigers om onder andere de populairste huurauto-bestemmingen te vinden én uit te zoeken wat de voordeligste maanden zijn om een auto te huren.

Herfst en winter beste periodes om auto te huren

Op vier van de vijf populairste bestemmingen zijn de wintermaanden december en januari het meest voordelig om een auto te huren. Zo kunnen Nederlanders tot wel 83 procent besparen op de kosten van autohuur in het Spaanse Malaga. Ook in Zadar, de aanvoerder van de top 5, scheelt het bijna de helft (46%) van de prijs wanneer de huurauto in december wordt geboekt in plaats van de duurste maand van het jaar.

Auto huren in centrum soms voordeliger dan op luchthaven

Een auto huren in het centrum in plaats van op het vliegveld is waarschijnlijk niet het eerste waar reizigers aan denken, maar op sommige bestemmingen kan het lucratief zijn. In Miami, Los Angeles en Malaga kunnen reizigers tot wel 19 procent goedkoper uit zijn wanneer ze eerst naar het centrum reizen om een auto te huren. Wel adviseert KAYAK.nl om eerst uit te zoeken waar in het centrum de autoverhuurder zich bevindt en of het eventueel mogelijk is om gebruik te maken van een gratis shuttle vanaf het vliegveld. Zo niet, dan is het verstandig om eventuele taxikosten of kosten voor het openbaar vervoer vooraf te berekenen.

Extra kosten voor accessoires: huren of zelf aanschaffen?

Bij het huren van een auto op vakantie worden vaak verschillende extra’s aangeboden, van navigatiesystemen tot kinderzitjes. Wat reizigers zich vaak afvragen is of het goedkoper is om het zelf aan te schaffen of toch te huren bij het autohuurbedrijf. Uit de analyse blijkt dat dit afhangt van de bestemming. Voor een reis naar een van de Amerikaanse bestemmingen maakt het qua kosten nauwelijks wat uit en is huren vooral de makkelijkste optie. Dublin is de enige top 5-bestemming waar het goedkoper kan zijn om in het centrum een navigatiesysteem aan te schaffen (€ 89) in plaats van zeven dagen te huren (€ 105). In Zadar zijn reizigers bijna een tientje goedkoper uit wanneer ze een baby- of kinderzitje op de bestemming kopen (€ 77) in plaats van huren (€ 68).

Noot van de redactie: Een andere mogelijkheid om de kosten voor een huurauto te drukken is het afsluiten van een Eigen Risico Verzekering Autohuur van Allianz Global Assistance. Dat is de ideale verzekering als je een auto of camper huurt. Als je onderweg schade aan het voertuig hebt of het wordt gestolen, dan wordt het eigen risico dat op het gehuurde voertuig zit volledig vergoed. Ook de ingehouden borg is verzekerd. Deze verzekering is vaak veel voordeliger dan ter plaatse een verzekering afsluiten bij de autoverhuurder. Meer informatie: allianz-reisverzekeringen/eigen-risico-verzekering-autohuur/

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739