vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Soepele betalingsdiensten voor naar het buitenland reizende Chinese toeristen

TungCheung / Shutterstock.com

Volgens een recent rapport van de China Tourism Academy en Ctrip.com, maken de naar het buitenland reizende toeristen deze zomer 20% uit van alle naar het buitenland reizende Chinese toeristen. Deze toeristen kunnen gebruik maken van UnionPay dat in 170 landen en regio’s aanwezig is en dat meer dan 25 miljoen winkelpunten en 1,7 miljoen ATMs dekt.

UnionPay niet alleen op de gebruikelijke toeristische locaties geaccepteerd, zoals Hong Kong, Macau, Japan, Singapore, Maleisië, Thailand, Europa, Amerika en Australië, maar ook op opkomende reisbestemmingen zoals Centraal-Azië, Afrika en Latijns-Amerika. UnionPay is beschikbaar in belastingvrije winkels, gespecialiseerde winkels, toeristische attracties, maar ook in het openbaar vervoer en bij uitgaansgelegenheden.

Deze zomer kunnen Chinese reizigers hun UnionPay kaart ook gebruiken om auto’s te huren op populaire bestemmingen. Tot zover wordt de kaart geaccepteerd bij alle Hertz verhuurpunten in de Verenigde Staten, Thailand en Australië. Andere grote autoverhuurbedrijven zoals Thrifty, Budget, AVIS en Ace hebben accepteren de kaart ook. Chinese kaarthouders kunnen daarnaast hotelkamers, vliegtuigtickets en reizen boeken op websites. UnionPay Online Payment beschikbaar op de officiële websites van 69 internationale luchtvaartmaatschappijen.

De UnionPay Tax Refund dienst is bij meer dan 300.000 winkelpunten in 44 landen en regio’s buiten China beschikbaar. De btw wordt direct terugbetaald naar de UnionPay kaart aangegeven door de kaarthouder in RMB zonder valutaomwisseling en bespaart de toerist zo tijd. Naast de traditionele btw-teruggave op vliegvelden kunnen kaarthouders ook snelle btw-teruggave in 14 landen en regio’s ontvangen, waardoor UnionPay kaarthouders direct na het shoppen terugbetalingen kunnen ontvangen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739