vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Bulgarije en Roemenië voorlopig geen lid Schengen

schengen

Bulgarije en Roemenië voorlopig geen lid Schengen

Er is nog geen beslissing genomen over de volledige toepassing van het Verdrag van Schengen op Bulgarije en Roemenië, zo laat het Ministerie van Buitenlandse zaken weten op haar website.

Beide landen hebben in 2011 al voldaan aan alle technische voorwaarden, maar over volledige toepassing moeten alle lidstaten unaniem beslissen. Een aantal landen, waaronder Nederland en Duitsland, willen hun onvoorwaardelijke steun nog niet uitspreken.

Volgens een aantal lidstaten zijn Bulgarije en Roemenië nog niet klaar voor toetreding tot het paspoortvrije Schengengebied. De reden hiervoor is de aanhoudende corruptie in beide landen waardoor de rechtstaat niet gewaarborgd kan worden. Corruptie binnen hoge overheidsfuncties en georganiseerde misdaad komen helaas nog steeds voor. Bovendien bestaat er angst voor een ongereguleerde toestroom van derdelanders via Roemenië en Bulgarije.

Het is nu de bedoeling dat de toetreding zal gaan plaatsvinden in twee stappen. In de eerste stap vervalt de grenscontrole bij havens en vliegvelden. De controles aan de binnengrenzen zullen vervolgens verdwijnen. Waarschijnlijk zal pas in 2014 een beslissing worden genomen over een onvoorwaardelijke toepassing van de Schengenregels.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739