vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Calamiteitenfonds heeft 2,6 miljoen euro uitgekeerd voor o.a. natuurrampen

Calamiteitenfonds heeft 2,6 miljoen euro uitgekeerd voor o.a. natuurrampen

Aardbeving

Het calamiteitenfonds heeft in 2017 een bedrag van 2,6 miljoen euro uitgekeerd. In 2017 waren er 26 calamiteiten die 6.900 reizigers dupeerde. Vooral natuurrampen zorgde voor problemen voor reizigers.

Het Calamiteitenfonds ontzorgt de reiziger door de extra kosten te betalen die ontstaan bij een mogelijke calamiteit op reis. De aangesloten reisorganisatie kan er gerust op zijn dat haar reiziger, zonder financiële consequenties weer naar huis terug kan keren. Zo keert het calamiteitenfonds uit als er op de vakantiebestemming zich een natuurramp voordoet of als er ernstige onlusten uitbreken. De extra kosten die ontstaan doordat een reis wordt aangepast of de kosten als de reis moet worden afgebroken worden door het fonds betaald. Een vergoeding voor de niet genoten reisdagen maakt daar ook onderdeel van uit.

In de topcalamiteiten van 2017 staan veel natuurrampen:

  • Orkaan Irma trof vorig jaar ruim 1.400 reizigers op Sint-Maarten, Dominicaanse Republiek, Cuba en in Florida.
  • Aardbevingen op het Griekse eiland Kos en Bodrum in Turkije waren een ernstige calamiteit.
  • Dat geldt tevens voor de aardbeving in Peru en de tornado in Italië die midden in de zomervakantie vielen.
  • De vulkaanuitbarsting in combinatie met de aswolk op het Indonesische eiland Bali zorgde voor veel problemen onder reizigers.
  • De onlusten in Gambia aan het begin van 2017 zorgden voor dreigend molest, waarbij ruim 1.000 reizigers gedupeerd werden.

Het Calamiteitenfonds doet geen uitkering voor reizen die nog niet aangevangen zijn. Wil je na een calamiteit niet naar de bestemming afreizen? Raadpleeg dan jouw reisorganisator voor de mogelijkheden. Zo bieden de ANVR consumentenvoorwaarden de mogelijkheid om vanaf 30 dagen voor vertrek kosteloos te annuleren, zo lang op de bestemming sprake is van een uitkeringsvatbare situatie van het Calamiteitenfonds. De reisorganisator betaalt in dat geval je geld terug of zorgt voor een passend alternatief.

Alleen wanneer je boekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij het Calamiteitenfonds kan je aanspraak maken op de genoemde regelingen! Voor slechts € 2,50 per boeking is een gezelschap van 9 personen verzekerd. Altijd doen dus!

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739