vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

CBS: Meer toeristen naar Bonaire en Saba

In de eerste helft van 2015 vlogen 5 procent meer toeristen naar Bonaire dan in het eerste halfjaar van 2014. Naar Saba vlogen 4 procent meer toeristen. Het toerisme naar Sint-Eustatius groeide niet. Dit meldt CBS.

In de eerste helft van 2015 vlogen 68,8 duizend toeristen naar Bonaire. Dat is ruim 5 procent meer dan in het eerste halfjaar van 2014. Vooral april trok meer toeristen naar het eiland, 1 300 meer dan een jaar eerder.

Meer dan de helft van de toeristen die naar Bonaire vlogen had de Nederlandse nationaliteit. Zo’n 29 procent was woonachtig in ‘Europees Nederland’ en 25 procent had de Nederlandse nationaliteit maar was woonachtig buiten Nederland. Amerikanen vormden, met 23 procent, de tweede grote groep toeristen.

Saba

In het eerste halfjaar van 2015 vlogen er 5,4 duizend toeristen naar Saba, 4 procent meer dan in de eerste helft van 2014. Januari was de drukste maand. Bijna vier op de tien toeristen die naar Saba vlogen, hadden de Nederlandse nationaliteit. Amerikanen vormden, met 27 procent, de tweede grote groep toeristen. Daarnaast vliegen meer Canadezen en Fransen naar Saba dan naar de andere eilanden van Caribisch Nederland.

In de eerste helft van 2015 vlogen 5,6 duizend toeristen naar Sint-Eustatius. Dat is even veel als in het eerste halfjaar van 2014.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739