vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Handige checklist voor Schengenvisum

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance

Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot €30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Wanneer een visumplichtige buitenlandse gast, Nederland wil bezoeken moet er eerst een Visum Kort Verblijf worden aangevraagd. Dit visum wordt ook wel een Schengenvisum of toeristenvisum genoemd en geeft recht tot een verblijf van maximaal 90 dagen in de Schengenzone.

De eerste stap daarvoor is een bezoek aan de website van de Nederlandse ambassade in het land van herkomst van de buitenlander. Daar staat hoe u een afspraak kan maken om de visumaanvraag in te leveren. Een visumaanvraag gaat altijd gepaard met een veelheid aan documenten die ter onderbouwing van de aanvraag dienen. Zonder deze documenten zal de aanvraag niet in behandeling worden genomen of de aanvrager krijgt een afwijzing.

Zorg er daarom voor dat een visumaanvraag altijd compleet is. Omdat te controleren volgt hierbij een handige checklist. Deze kunt u ook uitprinten als PDF, zie hier: www.reisverzekeringblog.nl/checklist-visum-toerisme.pdf

Checklist aanvraag Schengenvisum

Schengen-visa-225x221

Documenten die noodzakelijk zijn voor het aanvraag van een Schengenvisum:

a. Een volledig ingevuld en ondertekend aanvraagformulier voor een Schengenvisum.

b. Een paspoort of ander reisdocument en een kopie van:

 • De houderpagina.
 • Eerder verleende visa.
 • Eventuele eerdere paspoorten.

Let op: Uw paspoort of ander reisdocument moet bij het verlaten van het Schengengebied nog minstens drie maanden geldig zijn. Uw paspoort of ander reisdocument moet nog twee lege visapagina’s hebben. Uw paspoort of ander reisdocument mag niet ouder zijn dan 10 jaar. Een kopie van een ondertekend identiteitsbewijs, als u dat heeft.

Is de aanvraag voor een Schengenvisum voor een minderjarige en reist hij alleen of met 1 ouder? Dan zijn de volgende documenten nodig:

 • Kopie van de geboorteakte van de minderjarige.
 • Kopie van een ondertekend identiteitsbewijs van beide ouders.
 • Toestemmingsverklaring van beide ouders dat de minderjarige reist.
 • Indien van toepassing: een uitspraak van de rechter waaruit blijkt welke ouder het gezag over de minderjarige toegewezen heeft gekregen.
 • Indien van toepassing: een verklaring van de school over de afwezigheid van de minderjarige.

c. Bewijs van legaal verblijf in het land van aanvraag. Bijvoorbeeld een paspoort, een visum of een verblijfsvergunning.

d. Een pasfoto die voldoet aan de Nederlandse voorwaarden. Deze pasfoto mag niet ouder zijn dan zes maanden. Lees voor meer informatie het document Fotomatrix Model 2007.

e. Reisschema (reservering op uw naam, geen ticket). Let op: maak een (vlucht)reservering die door u geannuleerd kan worden.

f. Visa, verblijfsvergunning of paspoort waarmee u toegang krijgt tot uw land van bestemming na uw bezoek aan het Schengengebied.

g. Reisverzekering; een officieel document van uw verzekeraar waaruit blijkt dat:

 • De verzekering op uw naam is afgesloten.
 • Uw verzekering geldig is in het gehele Schengengebied en tijdens uw gehele verblijf.
 • Er bij medische kosten voor minstens 30.000 euro wordt vergoed.
 • De verzekering medische kosten dekt, waaronder ziekenhuisbehandeling, spoedbehandeling en repatriëring, ook in het geval van overlijden.

Let op! U kunt een reisverzekering die voldoet aan alle Schengen-eisen en altijd geaccepteerd wordt door de ambassade op deze website afsluiten: www.reisverzekeringblog.nl/medische-reisverzekering-visum/

d. Documenten waaruit blijkt dat u na uw reis weer teruggaat naar uw land van herkomst. Bijvoorbeeld:

 • Een verklaring van uw werkgever, arbeidscontract of andere gegevens waaruit blijkt dat u werk heeft in uw land van herkomst.
 • Een document waaruit blijkt dat u een opleiding volgt in uw land van herkomst.
 • Een document waaruit blijkt dat u kinderen heeft die in uw land van herkomst naar school gaan.
 • Een document waaruit blijkt dat u een woning of ander onroerend goed heeft in uw land van herkomst.
 • Een document waaruit blijkt dat u zorg draagt voor personen in uw land van herkomst.

e. Documenten waaruit blijkt dat u een toeristisch bezoek brengt (indien er geen sprake is van garantstelling). Bijvoorbeeld:

 • Hotelreservering voor uw hele verblijf.
 • Drie recente bankafschriften.
 • Als u in loondienst bent: een verklaring van uw werkgever waarin melding wordt gemaakt van de periode van afwezigheid.

Let op: Een ambassade is bevoegd om meer documenten te vragen ter onderbouwing van uw aanvraag.

Heeft u vragen over het bovenstaande of de documenten die u moet aanleveren? Neem dat contact op met de ambassade in het land van herkomst van de buitenlandse gast.

Vragen over een medische reisverzekering voor een Schengenvisum?

Wil je meer informatie over een medische reisverzekering voor een visum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739