vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Visumovereenkomst China: Meer locaties voor aanvraag Schengenvisum

Schengen-visa-225x221 Nederland heeft als voorzitter van de Raad van de Europese Unie een visumovereenkomst getekend die het mogelijk maakt om op meer plaatsen in China een visumloket te openen.

Chinezen kunnen binnenkort op meer plaatsen in China een Schengenvisum aanvragen voor Nederland en andere Europese landen. Ieder Schengenland mag nu 15 visalocaties hebben in China. Nederland heeft zich sterk gemaakt voor de totstandkoming van deze overeenkomst.

Het uitbreiden van het aantal visumaanvraag locaties is van direct economische belang voor Nederland en de andere Europese lidstaten.

Een visum voor een Schengenland moet altijd persoonlijk aangevraagd worden omdat er biometrische gegevens, zoals vingerafdrukken, voor nodig zijn. Volgens de Chinese wetgeving mocht dit alleen in steden waar ook een Nederlandse ambassade of consulaat gevestigd is. Hierdoor kon men alleen in Chongqing, Guangzhou, Peking en Shanghai een visum voor Nederland aanvragen. Voor veel Chinese ondernemers en toeristen betekende dit extra reistijd.

In aanvulling op de huidige vier visumlocaties zal Nederland in China nog in elf steden visumloketten openen, in gebieden waar veel Nederlandse bedrijven actief zijn. Binnenkort wordt de eerste locatie in Chengdu in gebruik genomen. Nog voor de zomer volgen locaties in Shenzhen, Hangzhou en Fuzhou. In de loop van het jaar zullen visumloketten in Nanjing, Jinan en Shenyang worden geopend. Daarna volgen loketten in Changsha, Kunming, Wuhan en Xian.

In China worden al veel visa verstrekt. In 2015 werden er 58.636 Schengenvisa aangevraagd. De verwachting is dat dit aantal zal toenemen met het openen van extra visumloketten.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739