vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Bezoek uit China: visum voor Nederland en reisverzekering

Allianz Travel Risk Insurance

Allianz Travel Risk Insurance
Medische reisverzekering Schengenvisum Nederland

Sluit nu een Allianz Travel Risk Insurance af voor jouw buitenlandse gast!

Voldoet aan alle eisen voor een Schengenvisum.

Medische kosten gedekt tot € 30.000,- Repatriëring: alle noodzakelijke kosten.

Je kunt tussentijds de polis kosteloos wijzigen.

VISUMGARANTIE: Bij afwijzing visum betaal je niets.

De zekerheid van de grootste reisverzekeraar ter wereld: Allianz Global Assistance.

Premie vanaf €2,- per dag

Een bezoeker uit China die korter dan 90 dagen in Nederland wil verblijven, bijvoorbeeld voor een vakantie, familiebezoek, sportevenement of zakenreis, heeft een Schengenvisum nodig.

Reisverzekering voor visum

Onderdeel van de visumaanvraag is een verplichte medische reisverzekering. Die kan jij als garantsteller/logiesverstrekker hier afsluiten voor je gast. Een medische reisverzekering voor de aanvraag van een Schengenvisum heb je al vanaf € 2,- per persoon per dag en kan je hier eenvoudig afsluiten.

Bezoek uit china: visum voor nederland en reisverzekering

Medische reisverzekering visum Nederland

In maart 2004 is in EU-verband in Brussel besloten om vanaf 1 juni 2004 een verplichte medische reisverzekering in te stellen als voorwaarde voor het verstrekken van een toeristenvisum. Daarom moet bij de visumaanvraag de aanvrager kunnen aantonen dat er een medische reisverzekering is afgesloten. De medische reisverzekering moet aan de volgende Schengenvoorwaarden voldoen:

 • De geldigheid van deze reisverzekering dient gelijk te zijn aan de totale visumperiode.
 • De reisverzekering moet geldig zijn in alle Schengenlanden (minimaal Europadekking).
 • De reisverzekering moet dekking bieden voor repatriëringkosten en medische kosten.
 • De dekking voor medische kosten moet minimaal € 30.000,- bedragen.

Visum aanvragen bij Nederlandse Ambassade in Peking, China

Een visum voor Nederland vraag je aan bij de Nederlandse Ambassade in China. Het is verplicht om een afspraak te maken voor een visumaanvraag.

Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden in Peking

 • Contactgegevens: Ambassadeur Ed KronenburgAdres Liangmahe South Road no. 4, 亮马河南路4号, Chaoyang District, 朝阳区, 100600 Peking,北京市,100600
 • Telefoon: +861085320200 (24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar)
 • Fax: +861085320300
 • E-mail: pek@minbuza.nl
 • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 9:00 – 12:30 uur en 14:00 – 17:30 uur.

Contactgegevens consulaire afdeling

 • Openingstijden: Maandag tot en met vrijdag: 9:00 – 12:00 uur en 14:00 – 16:00 uur.
 • Schengen en Caribische visa: Maak online een afspraak via TLScontact (Engelstalig).
 • Ophalen documenten (zonder afspraak): Maandag tot en met vrijdag, van 9:00 – 12:00 uur en 14:00 – 16:00 uur.
 • Consulaire vragen per e-mail: Neem bij vragen, contact op via het contactformulier.

Visum geldig in alle Schengenlanden

Een Schengenvisum is 3 maanden geldig binnen een periode van 6 maanden. Oftewel, 90 dagen in 180 dagen. De termijn van 6 maanden begint op het moment dat iemand voor het eerst het Schengengebied betreedt. De vrije termijn is op 2 manieren te gebruiken:

 • De 90 dagen kunnen in 1 keer gebruikt worden. De vreemdeling verblijft dan 90 dagen aaneengesloten in het Schengengebied. Hierna moet hij weer 90 dagen buiten het Schengengebied verblijven om opnieuw in aanmerking te komen voor een Schengenvisum. Deze moet hij opnieuw aanvragen.
 • De 90 dagen zijn ook te verspreiden in 180 dagen. De vreemdeling verliest resterende dagen wanneer hij niet de gehele 90 dagen in 180 dagen verbruikt. Na 180 dagen moet hij het Schengengebied verlaten, voor bijvoorbeeld 1 dag. Zodra hij weer terugkeert naar het Schengengebied, start de nieuwe vrije termijn van 90 dagen in 180 dagen. Hij moet dan wel een ‘multiple entry’ visum hebben. Na de 180 dagen moet hij weer een nieuw visum aanvragen.

Een Schengenvisum is geldig in alle landen die zijn aangesloten bij het Schengenverdrag. Soms is het Schengenvisum beperkt. Dan geldt het visum maar in 1 of 2 landen. Bijvoorbeeld als iemand wegens familie-omstandigheden met spoed naar een bepaald Schengenland moet reizen en er geen tijd is om aan de consultatieplicht te voldoen. In zo’n geval wordt het visum beperkt tot het land van bestemming.

Reisverzekering Schengenvisum afsluiten

Komt er familie of een partner uit China naar Nederland? Je kunt hier, op de website van Reisverzekeringblog.nl, eenvoudig zelf de premie berekenen en een reisverzekering afsluiten voor een visum. Wij bieden je de Travel Risk Insurance van Allianz Global Assistance.

Let op: mocht een visum worden afgewezen en de verzekering is nog niet ingegaan, dan ontvang je de premie terug of er wordt niet geïncasseerd.

Meest gestelde vragen over deze reisverzekering

Kan ik in Nederland een reisverzekering afsluiten voor mijn familie, partner, vriendin in China?
Ja, dat is geen probleem. Jij bent dan verzekeringsnemer (betaald de premie) en je gast uit China is de verzekerde.

Wat gebeurt er als de visumaanvraag wordt afgewezen, ben ik dan de premie kwijt?
Nee, wanneer een visumaanvraag wordt afgewezen, voor de ingangsdatum van de polis, betalen wij de volledige premie terug.

Kan ik de polis opsturen naar China zodat mijn vriend, vriendin, familie deze kan gebruiken voor de visumaanvraag?
Ja. Wij sturen de polis digitaal per e-mail naar je toe (inclusief de voorwaarden). Je kunt de polis dan e-mailen naar je gast uit China.

Hoe lang duurt het voordat ik de polis ontvang?
In principe dezelfde dag of de volgende dag. Aanvragen die wij in het weekend ontvangen worden op maandag door ons verwerkt.

Indien de datum wijzigt van de visumperiode, kan ik dan de verzekering laten aanpassen?
Ja, voordat de polis is ingegaan kunnen wij de ingangsdatum en/of einddatum van de polis aanpassen.

Waarom is het verstandig om een reisverzekering voor een visumaanvraag in Nederland af te sluiten?
Indien er sprake is van een garantstelling (de buitenlandse gast logeert bij de garantsteller) dan is de reisverzekering ook ter financiële bescherming van die persoon. Met een Nederlandse reisverzekering val je onder het Nederlandse recht. Nederlandse verzekeraars staan onder streng toezicht en zijn meestal betrouwbaarder dan buitenlandse verzekeraars. Dat is in geval van hoge kosten wel een prettig idee.

Mijn Chinese vriendin is zwanger en komt naar Nederland. Vallen controles en een (ziekenhuis)bevalling ook onder de reisverzekering?
Nee, daar is deze reisverzekering niet voor bedoeld. De kosten voor zwangerschap zijn voor eigen rekening.

Zijn bestaande kwalen en ziektes ook verzekerd met deze reisverzekering?
Kwalen en klachten die al bestonden op of vóór de ingangsdatum van de verzekering zijn niet verzekerd en komen daarom niet voor vergoeding in aanmerking. Deze reisverzekering is uitsluitend bedoeld voor plotselinge en onverwachte medische kosten in Nederland of andere Schengenlanden.

Andere vragen?

Heb je andere vragen over een reisverzekering voor een Schengenvisum of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: Telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739