vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Meer Chinezen naar Nederland voor toerisme

Chinees-toerisme

Het aantal nachten dat Chinezen in ons land verblijven is in 2015 met 33 procent gestegen ten opzichte van 2014. Van alle toeristen die Nederland in 2015 bezochten, kwamen de meeste uit Duitsland, België en het Verenigd Koninkrijk. Duitsers zoeken vooral de kust op, terwijl Britten liever in Amsterdam vertoeven. Dit meldt CBS.

Het aantal nachten dat buitenlandse toeristen in Nederland verblijven stijgt al jaren. Vorig jaar steeg dit aantal met 8 procent naar 37 miljoen overnachtingen. Met stip op 1 staan de Duitsers: zij waren goed voor 15 miljoen overnachtingen in Nederland. Dat is 10 procent meer dan het jaar ervoor. Op de tweede plek staan de Belgen (5 miljoen), gevolgd door de Britten (4 miljoen).

Meer Chinezen

De relatief grootste stijging in hotelovernachtingen in 2015 komt op het conto van de Chinezen. Hun aantal hotelovernachtingen in Nederland steeg met 33 procent tot 436 duizend. Onder Russen werd Nederland wat minder favoriet: zij verbleven 25 procent minder nachten in een hotel in ons land.

Duitsers aan de kust, Britten in Amsterdam

Amsterdam is goed voor de helft van alle hotelovernachtingen. Gasten uit verschillende landen hebben verschillende voorkeuren voor accommodaties en regio’s in Nederland. Zo overnachten Duitsers en Belgen vaak op bungalowparken of campings. Duitsers en Belgen zoeken de kust op. Belgische toeristen overnachten ook vaak in het binnenland. Britten kiezen juist vaak voor een hotel in onze hoofdstad.

Binnenlands toerisme is nog altijd groter dan het buitenlands toerisme. In 2015 was de Nederlander op vakantie in eigen land goed voor 66 miljoen overnachtingen tegenover 37 miljoen overnachtingen door buitenlandse toeristen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739