vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Consument straks ook beschermd bij samengestelde reizen

Vakantiegangers die op internet zelf een reis samenstellen krijgen binnenkort dezelfde bescherming als mensen die een pakketreis boeken bij een reisbureau. Het Europees Parlement heeft daar dinsdag mee ingestemd.

Bij een internetboeking wordt naast een vliegticket vaak ook een hotel en huurauto geregeld. Het wordt voor consumenten nu eenvoudiger om te annuleren of de aanbieder aan te spreken bij klachten. Ook krijgt de reiziger meer recht op hulp bij problemen of op vergoeding in geval van een faillissement van de aanbieder.

De nieuwe bescherming geldt voor de meeste arrangementen die op de website van de aanbieder zijn samengesteld, ook als de reiziger deze heeft aangepast aan zijn eigen voorkeuren. Het moet daarnaast duidelijk zijn zijn wie de verantwoordelijkheid voor het hele pakket draagt. De reiziger moet daar van tevoren over worden ingelicht.

Bron: NU.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739