vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: ‘Bijna de helft van vakantiehuisjes in Nederland is vies’

Veel vakantiebungalows zijn ronduit smerig. Ze worden niet goed schoongemaakt en blijken een broeinest van bacteriën, aldus de Consumentenbond. Er werden voor het onderzoek op dertig vakantieparken in Nederland een huisje geboekt, veertien bungalows op de parken bleken niet schoon te zijn.

Bij het onderzoek naar hoe schoon de vakantie accommodaties waren, werd een uv-lamp gebruikt, die onder andere sporen van urine, bloed en andere lichaamsvloeistoffen zichtbaar maakt. Vooral douchevloeren, badkuipen, wc-brillen, deurklinken, wastafelkranen en eettafels werden onderzocht op de aanwezigheid van schadelijke bacteriën.

Onderzoekers troffen in de huisjes vaak poepbacteriën, stof, haren, schimmels, beestjes en vlekken aan op matrassen en muren. Vooral de muren in de keuken, wc en badkamer waren vies. Ook het aanrecht bleek vaak niet schoon. In 23 huisjes werden op het aanrecht te veel bacteriën aangetroffen. In bijna de helft van de woningen werd de bacterie E. coli aangetroffen, die ook bekendstaat als de poepbacterie.

Escherichia coli, of kortweg E. coli, staat voor een diverse groep bacteriën die normaal gesproken in de darmen van mensen en dieren leven. De meeste soorten E. coli zijn volkomen onschuldig, maar andere veroorzaken een relatief korte periode van milde diarree. Sommige soorten E. coli zijn wel gevaarlijk, ze kunnen ziektes veroorzaken zoals hevige buikpijn en bloederige diarree.

Roompot (tevens eigenaar van Hogenboom vakantieparken) zegt zich niet te herkennen in de uitkomsten van de test en probeerde met een rechtszaak de publicatie van het onderzoek tegen te houden. Center Parcs geeft aan de uitslagen van de tests serieus te nemen en belooft maatregelen. Landal vond eerst dat hun bungalows ‘naar de gangbare hygiënenormen’ worden schoongemaakt. Later gaf Landal alsnog aan de bevindingen serieus te nemen.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739