vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
  • Europeesche
  • Unigarant
  • Allianz
  • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Consumentenbond: Reis- en annuleringsverzekeringen via reisbureau vaak te duur

consumentenbond (1)Reisbureaus verkopen vaak bij een vakantie te dure reisverzekeringen maar ook annuleringsverzekeringen, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond.

Reisbureaumedewerkers bieden ook vaak de de meest uitgebreide dekking aan, terwijl een beperktere dekking ook een prima keus is.

De Consumentenbond liet mysteryshoppers langs 100 reisbureaus gaan om een zevendaagse reis naar Tunesië of een tiendaagse wintersportreis naar Oostenrijk te boeken. Bij ongeveer driekwart van de bezoeken werd een reis- en annuleringsverzekering aangeraden die behoorlijk prijzig was. Zo wordt voor de wintersportreis bij Globe in Maastricht een verzekering van € 165 geadviseerd, terwijl een kortlopende reisverzekering met voldoende dekking bij een andere verzekeraar te krijgen is voor € 81.

Oververzekering

Ook oververzekeren komt voor: bij de Tunesië reis werd in de helft van de gevallen een extra module ‘gevaarlijke sporten’ toegevoegd, wegens plannen om te gaan duiken, terwijl duiken al in de standaarddekking van die verzekeringen zat. Totaal overbodig dus.

De Consumentenbond adviseert consumenten de tijd te nemen om reisverzekeraars met elkaar te vergelijken. Een reisverzekering kan tot één dag voor vertrek worden afgesloten. Dat hoeft daarom niet via het reisbureau. Een annuleringsverzekering moet meestal wel kort na het boeken van een reis worden afgesloten, maar dat hoeft ook niet per se bij het reisbureau waar de reis geboekt is.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739