vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Consumentenbond: Reis boeken in buitenland voordeliger

Consumentenbond: reis boeken in buitenland voordeliger Het boeken van reizen via een Duitse of Belgische website in plaats van een Nederlandse kan honderden euro’s voordeel opleveren.

De Consumentenbond onderzocht prijzen voor treinen, bungalows en pakketreizen en vond steevast goedkopere reizen in België en/of Duitsland. Voor een pakketreis naar Spanje liep het verschil tussen de Nederlandse, Belgische en Duitse sites van Neckermann op tot bijna 480 euro.

De website van de Duitse spoorwegen bahn.de biedt een goed en goedkoper alternatief voor NS Hispeed. Hispeed.nl rekent € 276 voor een retourtje voor 2 personen van Utrecht naar Berlijn, de Deutsche Bahn maar € 176. De prijs voor een vierpersoonsbungalow werd vergeleken via de websites van Centerparcs.nl, Centerparcs.be en Centerparcs.de. In alle gevallen waren de Belgische en de Duitse websites een kwart tot een derde goedkoper.

Hoogseizoen buurlanden verschillend

Sommige schoolvakanties en daarmee de hoogseizoenperiodes vallen in de buurlanden anders dan in Nederland. Ook is de Duitse consumentenmarkt groot en kunnen reisorganisaties door grotere inkoop lagere prijzen bedingen. Verder rekenen Duitse boekingssites geen of weinig reserveringskosten en evenmin kosten voor betalen met een creditcard. Kinderkortingen zijn in het buitenland ook vaak hoger dan in Nederland.

In de Reisgids van november staan de resultaten van het onderzoek en Belgische en Duitse webadressen voor het boeken van reizen op een rij.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739