vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
 • Europeesche
 • Unigarant
 • Allianz
 • OOM verzekeringen

Vergelijk

Vergelijk premies, dekkingen en voorwaarden van reisverzekeringen.

lees verder

Bespaar

Lees onze tips om premie op je reisverzekering te besparen.

lees verder

Advies

Waar moet je op letten bij het afsluiten van een reisverzekering?

lees verder

Contant geld verzekeren op je reisverzekering

Ga je op reis en neem je contant geld en/of reischeques mee? Dan kan je dat meeverzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Tegenwoordig kan je vrijwel overal ter wereld pinnen, zo ook op jouw vakantiebestemming. Desondanks nemen reizigers toch contant geld mee wanneer zij op vakantie gaan. De belangrijkste redenen hiervoor:

 • Contant geld wisselen in het land van bestemming kan een betere wisselkoers geven.
 • Pinautomaten kunnen een storing hebben.
 • Te weinig geldautomaten in de directe omgeving.
 • De kans op skimming in sommige landen is erg groot.
 • Bij verlies of diefstal van je bankpas moet je over geld kunnen beschikken.
 • Sommige bankpassen lijken niet goed te werken in het buitenland.

Ga je binnenkort op vakantie en neem je ook contant geld mee? Dan is het mogelijk dit mee te verzekeren op een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance.

Voor welk bedrag zijn geld en cheques verzekerd op een reisverzekering?

Bij Allianz Global Assistance gelden de volgende vergoedingen bij verlies of diefstal van geld en/of reischeques:

 • Kortlopende reisverzekering: Het verzekerd bedrag per verzekeringsbewijs is € 750,-
 • Doorlopende reisverzekering: Met deze dekking ben je verzekerd in geval van verlies/diefstal van geld, reischeques en/of chippassen voor maximaal € 750,- per reis en maximaal € 1.500,- per jaar.

Geef dieven geen kans

Ook al heb je geld en reischeques meeverzekerd op je reisverzekering, Allianz Global Assistance keert alleen uit, indien je voorzichtig bent geweest en er alles aan hebt gedaan om diefstal of verlies te voorkomen. Geld, cheques en betaalpassen mag je daarom niet onbeheerd achter laten in je hotelkamer of rugzak. Ben je geld verloren of is er geld gestolen dan ben je verplicht aangifte te doen bij de lokale politie. Het bewijs daarvan moet je kunnen overleggen bij een schade-aangifte.

Reisverzekering met dekking voor geld afsluiten?

Op onze website kan je gemakkelijk zelf een premieberekening maken voor zowel een kortlopende als een doorlopende reisverzekering. Je ziet dan exact wat je moet betalen en welke reisverzekering voor jou het voordeligste is.

Vragen?

Heb je een vraag over reisverzekeringen met dekking voor geld en reischeques of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (op werkdagen tijdens kantooruren) of stuur een e-mail: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739