vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408
09.00 -12.00 uur op werkdagen

Op reis? Controleer de geldigheid van je paspoort!

Op reis? Controleer de geldigheid van je paspoort!

Op reis? Controleer de geldigheid van je paspoort!

Wat veel reizigers niet weten is dat een aantal vakantielanden ook eisen stellen aan de resterende geldigheidsduur van je paspoort. Voldoet je reisdocument daar niet aan, dan kom je het land niet binnen!

Reizen met een Nederlands paspoort binnen de Europese Unie

Binnen de EU zijn er weinig problemen te verwachten met de geldigheidsduur van je paspoort. Deze moet ten minste geldig zijn tot en met de datum van de terugreis.

Reizen met een Nederlands paspoort buiten de Europese Unie

In een aantal landen buiten de Europese Unie moet je paspoort nog minimaal zes maanden geldig zijn bij aankomst of vertrek. Dat geldt voor landen zoals China, Cuba, India en de Malediven.

Andere landen zijn nog strenger en eisen dat bij vertrek je paspoort nog minimaal zes maanden geldig is. Voorbeelden hiervan zijn de Dominicaanse Republiek, Egypte, Kenia en Thailand.

Wil je niet voor vervelende verrassingen komen te staan, informeer dan naar de regels voor de geldigheidsduur van je paspoort voor het land waar je naar toe reist.

Visum

Het Nederlandse paspoort is geldig voor alle landen van de wereld. Er zijn echter veel landen die ook een visum eisen om te kunnen worden toegelaten. Reis je buiten de EU, informeer dan of er een visumplicht geldt voor het land van je bestemming.

Vertraging verwacht bij paspoortuitgifte

Ben je van plan binnenkort of komende zomer op vakantie te gaan, controleer dan zo snel mogelijk de geldigheidsdatum van je paspoort. Deze zomer moet je rekening houden met een vertraging bij de uitgifte van paspoorten. Vanaf 26 juni 2012 kunnen kinderen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouder(s).

Omdat na 26 juni alle kinderen die met hun ouders naar het buitenland op vakantie gaan, ook een eigen paspoort moeten hebben, wordt er extreme drukte verwacht bij de uitgifte van paspoorten. De wachttijden kunnen dan flink oplopen. Het is daarom raadzaam om vroegtijdig een paspoort aan te vragen, zodat je er zeker van bent dat je op tijd in het bezit bent van een geldig paspoort.

Controleer geldigheidsduur paspoort

Ben je van plan binnenkort of komende zomer op vakantie te gaan, controleer dan zo snel mogelijk de geldigheidsdatum van je paspoort. Deze zomer moet je rekening houden met een vertraging bij de uitgifte van paspoorten. Vanaf 26 juni 2012 kunnen kinderen niet meer bijgeschreven staan in het paspoort van hun ouder(s). Omdat na 26 juni alle kinderen die met hun ouders naar het buitenland op vakantie gaan, ook een eigen paspoort moeten hebben, wordt er extreme drukte verwacht bij de uitgifte van paspoorten. De wachttijden kunnen dan flink oplopen. Het is daarom raadzaam om vroegtijdig een paspoort aan te vragen, zodat je er zeker van bent dat je op tijd in het bezit bent van een geldig paspoort.

Hoe vraag je een nieuw paspoort aan?

Wanneer je woonachtig bent in Nederland, kan je een nieuw reisdocument aanvragen bij de gemeente waar je in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) staat ingeschreven. Een nieuw paspoort moet altijd persoonlijk worden aangevraagd, er zijn kosten aan verbonden.

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Er zijn 22 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739