vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Corona reisadviezen en je reisverzekering

gratis quarantainedekking op de reisverzekering van Allianz
Gratis quarantainedekking op de reisverzekering van Allianz

Per 15 mei 2021 is het reisadvies van een aantal landen gewijzigd van oranje naar geel en groen. Hiermee gaat de corona pandemie een nieuwe fase in en Nederlanders kunnen weer op reis en een vakantie boeken. Wel is het belangrijk dat je weet welke gevolgen de reisadviezen, bij met name een geel of oranje kleurcode, hebben voor je reisverzekering.

Allereerst is het goed te weten dat je gewoon verzekerd bent als je reist naar landen met kleurcode groen of geel. Reis je naar landen met kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (niet reizen) dan ben je niet verzekerd voor corona gerelateerde schade (wel voor niet-corona gerelateerde schade). Wil je wel verzekerd zijn voor corona bij een reis naar een oranje of rood land, dan kan je daarvoor een speciale reisverzekering afsluiten: Reisverzekering voor reisadvies oranje en rood >>

Reisverzekering met een quarantainedekking

Allianz heeft de dekking van de reisverzekering uitgebreid met een quarantainedekking wanneer je reist naar een bestemming met een groen of geel reisadvies. Dit geldt voor zowel de kortlopende als onze doorlopende reisverzekering. Hiervoor hoef je geen extra premie te betalen.

Met de quarantainedekking ben je verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op je bestemming moet blijven wanneer de (lokale) overheid je individuele quarantaine oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin je verblijft, waardoor je niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet, met uitzondering van cruiseschepen.

Reisverzekering en reizen naar landen met geel reisadvies

 • Een land of gebied met reisadvies kleurcode geel betekent dat je op moet letten. Er zijn coronabesmettingen geconstateerd en er zijn daardoor veiligheids- of gezondheidsrisico’s. De situatie in een land kan snel veranderen. Wanneer het aantal besmettingen toeneemt en het reisadvies van de overheid gaat op oranje, dan verwacht je verzekeraar dat je het gebied zo snel mogelijk verlaat. Neem contact op met je reisorganisatie of alarmcentrale voor hulp. Als je geen actie onderneemt, dan loop je kans dat je reisverzekering geen dekking meer biedt. Neem daarom altijd contact op met je reisverzekeraar als je van mening bent dat je het gebied niet op een veilige manier kunt verlaten.
 • Als je naar een gebied gaat met een geel reisadvies, dan biedt je reisverzekering gewoon dekking voor de zaken waarvoor je normaal ook verzekerd bent.
 • Als je besmet raakt met het virus in het buitenland met een geel reisadvies, neem dan zo snel mogelijk contact op met je alarmcentrale. Die kan je verder helpen.

Reizen naar een land met oranje of rood (negatief) reisadvies

 • Als je naar een gebied reist met een oranje of rood reisadvies, dan is er geen dekking als het om (coronagerelateerde) schades gaat.
 • Wanneer je nog niet vertrokken bent en het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken verandert van geel naar oranje ben je doorgaans niet verzekerd voor (coronagerelateerde) schades, als je er toch voor kiest om op reis te gaan. Hierbij is het woord ‘onvoorzien’ van belang. Wanneer je afreist naar een bestemming die als reisadvies oranje heeft, dan zijn de risico’s die je neemt niet meer onvoorzien. Meestal geldt er dan geen dekking voor (coronagerelateerde) schades.
 • Je moet langer in een gebied met negatief reisadvies blijven door overmacht. In dit geval blijft je reisverzekering dekking bieden tot het eerst mogelijke moment dat je naar huis kunt terugkeren. De dekking vervalt als je langer blijft dan de eerstvolgende terugkeermogelijkheid.
 • Neem bij twijfel altijd vooraf contact op met de reisverzekeraar.

Reisverzekering Allianz en verschillende reisadviezen

De kortlopende- en doorlopende reisverzekering van Allianz Global Assistance biedt een uitgebreide dekking als je naar een land met een groen of geel reisadvies afreist. Ook als er sprake is van een coronabesmetting. Allianz Global Assistance biedt verzekerden zelfs een extra quarantainedekking op de reisverzekering voor een groen of geel gebied. Daardoor wordt het voor verzekerden gemakkelijker om weer een reis te boeken.

Reisverzekering met quarantainedekking op bestemming

Veel reizigers zijn nu in onzekerheid over het reisadvies van hun bestemming en wachten af om te boeken. Met de quarantainedekking op de reisverzekering is men verzekerd van een vergoeding voor extra reis- en verblijfskosten wanneer de (lokale) overheid een individuele quarantaineverplichting oplegt vanwege Covid-19. Dit geldt ook als de overheid van het land dit specifiek oplegt voor de accommodatie waarin een verzekerde verblijft, waardoor hij niet op de geplande datum terug kan reizen naar Nederland. Zelfs wanneer de accommodatie in z’n geheel in quarantaine moet (met uitzondering van cruiseschepen). De dekking geldt voor alle verzekerden zonder dat hiervoor extra premie is verschuldigd. Onderstaand lees je een toelichting op de dekking.

Extra reis- en verblijfskosten Allianz Global Assistance

Voor de reisverzekering van Allianz Global Assistance met SOS hulpverlening, geldt dat je ook verzekerd bent voor extra reis- en verblijfskosten als gevolg van verplichte quarantaine wegens COVID-19. Het gaat hierbij om de voorwaarden van zowel de kortlopende- als de doorlopende reisverzekering. De dekking geldt voor alle personen die op de polis staan. Je bent géén extra premie voor deze dekking verschuldigd!

Wat is verzekerd bij een verplichte quarantaine?

Verzekerd zijn de extra reis- en verblijfskosten als je onverwacht langer op de reisbestemming moet blijven, omdat de (lokale) overheid van de reisbestemming jou een verplichte quarantaine wegens COVID-19 oplegt. Dit geldt ook als je in quarantaine moet vanwege verblijf in een specifiek door de (lokale) overheid genoemde accommodatie. Cruiseschepen zijn hierop uitgezonderd.

Wat krijg je vergoed?

 • Noodzakelijke extra verblijfskosten tot de maximum bedragen in de door jou verzekerde dekking voor SOS
  hulpverlening bij “gedwongen oponthoud”.
 • Extra reiskosten per openbaar vervoer naar Nederland.
 • Allianz vergoed maximaal € 1.000, – per persoon, per polis.

Belangrijk: Je moet wel vooraf toestemming hebben voor het maken van deze kosten van de Alarmcentrale van Allianz Global Assistance: +31 (0)20 592 92 92 (dag en nacht bereikbaar).

Reisverzekering met een annuleringsdekking voor extra zekerheid!

Je kan de kortlopende reisverzekering met slechts een vinkje uitbreiden met een annuleringsdekking. Je bent dan ook verzekerd in geval van een corona (Covid-19) besmetting. Want als je alleen, met een reisgenoot of met je familie een vakantie gaat boeken, wil je in deze onzekere tijd ook dekking hebben voor het geval dat jij, je reisgenoot of iemand van je gezin corona (Covid-19) oploopt. Dat valt bij Allianz onder de dekking van de annuleringsverzekering! Je kan de boeking van je vakantie annuleren, als jij of een van de verzekerde reisgenoten voor vertrek een coronabesmetting oploopt en dit kan aantonen door de positieve testuitslag van een officieel corona testbedrijf.

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Veel gestelde vragen en antwoorden over corona en een reisverzekering bij Allianz (FAQ)

Lees hier de meest gestelde vragen en antwoorden over het coronavirus en een reisverzekering bij Allianz Global Assistance. Belangrijk is om te weten dat je gewoon verzekerd bent als je reist naar landen met kleurcode groen of geel, maar niet verzekerd bent voor corona gerelateerde schade in landen met kleurcode oranje (alleen noodzakelijke reizen) of rood (niet reizen).

Wat als ik besmet raak met het coronavirus op mijn bestemming?

Word je tijdens je reis in één van de gebieden waar het coronavirus heerst ziek? Dan adviseren we om zo snel mogelijk contact op te nemen met de alarmcentrale via het telefoonnummer +31 (0) 20 592 9292. Als je de dekking medische kosten hebt afgesloten, dan worden de medische kosten volledig vergoed. Let op: De medische kosten en andere corona gerelateerde kosten worden niet vergoed als op jouw bestemming een negatief reisadvies geldt (kleurcode oranje of rood). Geldt code geel of groen op je bestemming, dan worden eventuele extra reis- en verblijfskosten van meereizende gezinsleden en één reisgenoot vergoed tot een bepaald maximum. Dit is afhankelijk van de afgesloten dekking. Ook de kosten voor eventueel langer verblijf of terugkeer naar huis worden vergoed. 

Ik reis naar of verblijf in een land waar de kleurcode van het reisadvies vanwege corona oranje is. Volgens de voorwaarden van de verzekering ben ik niet verzekerd voor ‘corona-gerelateerde gebeurtenissen’. Maar als ik gevaccineerd ben tegen corona, ben ik dan wel volledig verzekerd?

Als je reist naar een land waar de kleurcode van het reisadvies oranje is, dan worden de kosten voor corona gerelateerde schade niet vergoed. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Het reizen naar een land waarvoor het reisadvies oranje of rood is, raden we ook om deze reden dus nadrukkelijk af. 

Voor mijn bestemming geldt dat ik het gebied alleen mag inreizen als ik me laat testen op corona. Krijg ik de kosten voor deze test vergoed op mijn reisverzekering?

Je verplicht laten testen op het coronavirus is een ‘maatregel van de overheid’. Dit is geen gedekte gebeurtenis. Deze kosten worden dus niet vergoed. Ook niet als je verzekerd bent voor aanvullende medische kosten. Mocht je positief testen op corona en niet mogen reizen naar het betreffende land, dan worden de annuleringskosten vergoed als je een annuleringsverzekering hebt gesloten.

Als ik wel naar een gebied reis met kleurcode oranje of rood, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Als je op reis gaat naar een gebied waarvoor op de datum van vertrek, vanwege een uitbraak van het coronavirus, een oranje (en rood) reisadvies geldt, dan biedt de reisverzekering geen dekking voor corona gerelateerde schades als je daar naar toe reist. Wordt echter je camera gestolen of loop je een andere ziekte op dan corona, dan is dit wel verzekerd. Wees uiteraard voorzichtig met je gezondheid en houd je aan de richtlijnen van de overheid ter plaatse.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over een Allianz reisverzekering en corona reisadviezen of heb je specifieke vragen? Neem dan contact met ons op: 055-540 04 08 (09.00 -12.00 uur) (09.00 -12.00 uur) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) (09.00 – 12.00 uur op werkdagen) van 09.00 – 12.00 uur op werkdagen of stuur een e-mail naar info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739