vragen over
reisverzekeringen? 055-5400408

Corona reisverzekering buitenland al vanaf € 1,40 per dag

Corona reisverzekering buitenland
Corona reisverzekering buitenland

Corona reisverzekering buitenland nodig? Wij bieden je de kortlopende reisverzekering van Allianz v.a. € 1,40 per dag. Dat is inclusief een corona dekking en quarantaine dekking.

Het is mogelijk dat de overheid op je bestemming je verplicht om in quarantaine te gaan vanwege (de kans op) een coronabesmetting. Daardoor loop je het risico van een langer verblijf, latere terugreis en dergelijke. Dat zorgt voor extra kosten, die in principe niet verzekerd zijn op je reisverzekering. Bij Allianz zijn dat soort kosten van het langer verblijf wel verzekerd. Daaronder vallen ook de extra kosten van de terugreis. Als je bijvoorbeeld opnieuw de terugvlucht moet boeken. We noemen dat de Quarantainedekking.

De dekking de Corona reisverzekering buitenland geldt als het reisadvies voor het gebied waar je naartoe gaat op groen of geel staat op het moment van vertrek. De dekking geldt niet voor cruises.

Het volledige overzicht van deze dekking vind je hier. De voorwaarden van de reisverzekering worden niet aangepast, maar je kunt dit document downloaden en bij je polis bewaren.

Medische kosten vanwege besmetting met corona verzekerd

Raak je besmet met corona tijdens je reis? En moet je daarom opgenomen worden in een ziekenhuis? Dan heb je dekking voor medische kosten vanwege een ziekenhuisopname tijdens je reis, als je corona oploopt. Je moet dan wel de module Medische Kosten hebben meeverzekerd. Deze dekking geldt ook in gebieden met het reisadvies Oranje, vanwege het risico op coronabesmetting. De dekking geldt niet als het gebied waar je verblijft de kleurcode Rood heeft.

Wat is een corona reisverzekering buitenland van Allianz?

Met de Covid-19 dekking voor landen met een groen of geel reisadvies, ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. De Corona reisverzekering buitenland geeft je daarom extra zekerheid.

Hieronder in het kort de extra dekking die gratis op de Allianz reisverzekering wordt aangeboden*:

Voor de reisverzekering geldt dat je:

 • Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming ook in oranje gebied (uiteraard als medische kosten zijn meeverzekerd).
 • Extra reis- en verblijfskosten vergoed krijgt wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving Covid-19 heeft opgelopen**.
 • Geen extra premie betaalt voor de Covid-19 dekking.

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je

 • Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
 • Annuleringskosten vergoed als je in quarantaine moet omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
 • Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door Covid-19 in het ziekenhuis bent opgenomen.
 • *De Covid-19 dekking is alleen geldig voor landen met een groen of geel reisadvies van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken op de dag van vertrek

**Op het clausuleblad ‘Extra reis- en verblijfkosten’ staat omschreven waarvoor je verzekerd bent en wanneer je recht hebt op een vergoeding.

Allianz reisverzekering met corona dekking afsluiten

Wil je een kortlopende of doorlopende Corona reisverzekering buitenland van Allianz afsluiten. Denk er aan dat je wel medische kosten moet meeverzekeren!

Ga je vaker op reis?

Ga je vaker op reis dan is een doorlopende reisverzekering van Allianz vaak voordeliger. Je kan er van uit gaan dat voor een alleenstaande de doorlopende reisverzekering goedkoper is bij ten minste twee vakanties per jaar of bij een reis van 3 à 4 weken. Bij een stel ligt het omslagpunt op ongeveer drie weken per jaar. Voor een gezin met kinderen is al na twee vakantieweken per jaar een doorlopende reisverzekering al voordeliger.

Sluit hieronder de Allianz doorlopende reisverzekering met corona dekking af:

Engelstalige reisverzekering verklaring met Covid-19 dekking

Wij kunnen op verzoek een Engelstalige verzekeringsverklaring van Corona reisverzekering buitenland afgeven. Er zijn landen die als inreisvoorwaarden stellen dat je een Engelse reisverzekeringsverklaring met Covid-19 dekking kan overleggen. Voorbeelden daarvan zijn o.a. Maleisië, Indonesie, Vietnam, Filipijnen, Singapore, Saoedi-Arabië, Costa Rica, Chili, Cuba en Rusland. Zij willen de zekerheid dat je verzekerd bent voor medische kosten inzake Covid-19.

Verzekeringsverklaring

Een Engelse reisverzekering verklaring kan je snel en eenvoudig verkrijgen door eerst hier een kortlopende- of doorlopende reisverzekering met dekking voor medische kosten en werelddekking af te sluiten. Op de Engelstalige verklaring komt te staan dat je in ieder geval tot 100.000 dollar verzekerd bent voor medische kosten in het land van je bestemming. De dekking geldt ook voor Covid gerelateerde kosten.

Hoe krijg je Engelstalige verzekeringsverklaring?

Een Engelse verzekeringsverklaring Corona reisverzekering buitenland met vermelding van de 100.000 dollar dekking voor medisch kosten en Covid-19 is eenvoudig te verkrijgen:

 • Stap 1. Sluit hier op deze website online een kortlopende- of doorlopende reisverzekering van Allianz af, met minimaal medische kosten en werelddekking.
 • Stap 2. Wacht tot je de polis per e-mail hebt ontvangen (meestal binnen 10 minuten).
 • Stap 3. Stuur ons een e-mail met vermelding van je polisnummer en de periode van verblijf naar info@reisverzekeringblog.nl en vraag om de Engelstalige verzekeringsverklaring.
 • Stap 4. Deze wordt aangemaakt en per e-mail naar je verzonden.

Let op: wij kunnen alleen een Engelstalige verzekeringsverklaring voor jou laten opmaken, wanneer je op deze website een reisverzekering afsluit.

Veelgestelde vragen en antwoorden over de Corona reisverzekering buitenland (FAQ)

Hieronder lees je veelgestelde vragen over de Allianz reisverzekeringen met dekking voor corona.

Biedt de Allianz reisverzekering ook dekking voor corona?

Ja, om Nederlandse reizigers meer zekerheid te bieden, dekt de Allianz reisverzekering ook de medische kosten vanwege een corona besmetting (indien medische kosten zijn meeverzekerd). Deze extra dekking voor medische kosten geldt wereldwijd.

Als ik op vakantie ga en ik krijg corona, worden mijn medische kosten dan vergoed?

Ja, mits je medische kosten hebt meeverzekerd en verblijft in een gebied waar kleurcode groen, geel of oranje geldt. Hierbij maakt het niet uit of je wel of niet gevaccineerd bent. Extra reis- en verblijfkosten als gevolg van een Covid-19 besmetting zijn alleen gedekt in kleurcode geel of groen of als je in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Wat als ik met corona besmet raak op mijn vakantiebestemming?

Neem altijd zo snel mogelijk contact op met de Alarmcentrale, telefoonnummer +31 20 592 9292. Belangrijk voor dekking is de ernst van de besmetting. Als je moet worden opgenomen in een ziekenhuis, dan krijg je deze kosten vergoed, als je de module Medische Kosten op de verzekering hebt, dan krijg je de kosten van een ziekenhuisopname vergoed. Daaronder vallen ook de kosten van een eventueel langer verblijf van je reisgenoten. Deze dekking geldt niet als je naar een gebied reist dat de kleurcode Rood heeft vanwege het risico op besmetting met corona.

Ik ben positief getest op corona en kan niet op reis en moet annuleren. Krijg ik dat vergoed?

Ja, Allianz ziet het hebben van corona als ziekte waardoor je de reis kan annuleren. Zij vergoeden in dat geval de annuleringskosten. Je moet dan wel de annuleringsdekking bij je Allianz reisverzekering hebben afgesloten.

Wat is de corona dekking op de Allianz reisverzekering?

Met de Covid-19 dekking ga je met extra bescherming op reis en weet je van tevoren waar je aan toe bent. Hieronder in het kort de extra dekking die Allianz gratis op de reisverzekering biedt:

– Medische kosten vergoed krijgt wanneer je corona oploopt op je reisbestemming. Zelfs als, op de dag van vertrek, het reisadvies oranje is. En uiteraard alleen als medische kosten zijn meeverzekerd.
– De extra reis- en verblijfskosten krijg je vergoed wanneer je in quarantaine moet, omdat jij of iemand uit jouw omgeving corona heeft opgelopen. Deze vergoeding ontvang je alleen als je afreist naar een land dat op de dag van vertrek een groen of geel reisadvies heeft gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken.
– Je betaalt geen extra premie voor de corona dekking.

Waarvoor ben ik nog meer verzekerd m.b.t. corona, als ik de annuleringsdekking afsluit?

Als je ook een annuleringsverzekering afsluit, krijg je:
– Annuleringskosten vergoed als je corona oploopt vlak voor vertrek.
– Annuleringskosten vergoed als je in een verplichte individuele quarantaine moet, omdat je in contact bent geweest met iemand die corona heeft.
– Een vergoeding voor de niet gebruikte vakantiedagen op bestemming als je door corona in het ziekenhuis bent opgenomen.

Geven jullie een Engelse reisverzekering verzekeringsverklaring af?

Ja. Heb je voor je reis een Engelstalige reisverzekering verklaring nodig? Die kunnen wij verstrekken als je op deze website een kortlopend- of doorlopende medische reisverzekering afsluit.

Vragen?

Heb je een vraag over de Corona reisverzekering buitenland of heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op: telefoon 055-5400408 (09:00 – 12:00 uur op werkdagen) of stuur een e-mail naar: info@reisverzekeringblog.nl

Disclaimer: De bovenstaande tekst is met zorg samengesteld. Toch kunnen wij niet uitsluiten dat er fouten in staan of dat er inmiddels wijzigingen hebben plaatsgevonden (kijk daarom ook naar de datum van het artikel). Er kunnen aan de tekst/premies dan ook geen rechten worden ontleend, die vooral een globaal informerende functie heeft. Wij verzoeken je bij twijfel/vragen altijd eerst contact met ons op te nemen. Daarnaast wijzen wij jou er op dat de algemene voorwaarden en de productvoorwaarden van de verzekeraar bepalend zijn voor vergoedingen en eventuele uitsluitingen. Wij vragen je dan ook om voor dat je een verzekering afsluit eerst de verzekeringsvoorwaarden te lezen. Lees na het afsluiten van de verzekering ook altijd de polis goed door, zodat je kan zien waar je exact voor verzekerd bent en hoe hoog de verzekerde bedragen zijn.

Reacties zijn niet (meer) mogelijk.

Reisverzekeringblog.nl is een merk van EXT Internet Consultancy | Postbus 3101 | 7339 ZG | Apeldoorn | KvK 51738872

EXT is een online bemiddelaar in zorg- en schadeverzekeringen particulier - Wij werken op basis van ‘Execution only’ (afsluiten zonder advies) - AFM vergunningnr: 12047442 - KiFiD aansluitnummer: 300.017739